2013-09-02 16:54:04
Φωτογραφία για Συνάντηση της προέδρου της Νεολαίας και στελεχών με νέους στην Κόρινθο
Την Κόρινθο επισκέφθηκε η πρόεδρος της Νεολαίας, Μανταλένα Παπαδοπούλου με τα στελέχη Σπύρο Μοιρώτσο, υπ. τομέα Εθνικής Άμυνας και Βάσια Καπερνάρου, υπ. Τομέα Ναυτιλίας και Τουρισμού, και συναντήθηκαν με μέλη της Νεολαίας υπό το Νίκο Σιάτο, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και άλλους νέους και νέες, το Σάββατο 31 Αυγούστου, προκειμένου να ενημερωθούν και να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο νομό, αλλά και να συσπειρωθούν στην προσπάθεια που ξεκινά μπαίνοντας ο Σεπτέμβρης για οργανωμένη και ενεργό παρουσία.

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε το πρόβλημα της ανεργίας στους νέους που είναι πάνω από 60%, και το γεγονός πως οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, κάνοντας το μέλλον να φαίνεται περισσότερο αβέβαιο και ζοφερό από ποτέ. Αντί για τρίμηνα και πεντάμηνα προγράμματα με «σεμινάρια» και «κοινωφελή εργασία» θα έπρεπε να αναζητηθούν τρόποι καλύτερης επένδυσης που να δίνουν στους νέους ελπίδα και προοπτική σε μια περιοχή που θα μπορούσε να αποτελεί παράδειγμα με τις δυνατότητες που προσφέρει ειδικά σε επίπεδο πρωτογενούς παραγωγής
. Νέοι αγρότες, πολλοί εξ αυτών δραστηριοποιούνται στην παραγωγή της Κορινθιακής σταφίδας, μας εξέθεσαν τα μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν με τους μεσάζοντες αλλά και την αδυναμία ή καλύτερα αδιαφορία στήριξης του κράτους για την καλλιέργεια, παραγωγή και μεταποίηση (πάνω στα οποία θα έπρεπε να βασισθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας γενικά) και αναγνώριση της ονομασίας προέλευσης που θα μπορούσε να βοηθήσει στην συνολική ανάπτυξη της οικονομίας του νομού. Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και πάρα πολλές οικογένειες που έχουν φτωχοποιηθεί από τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές οδηγώντας όλο και περισσότερους Κορίνθιους στα συσσίτια της Εκκλησίας και όπου μπορούν να στραφούν για να επιβιώσουν.

Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο Νομό Κορίνθου αναζητά από κάθε νέο και νέα πρωτογενή πληροφόρηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε όλους τους τομείς και οργανώνει χρονοδιάγραμμα επαφών με φορείς, σωματεία, συλλόγους και μεμονωμένους νέους που αναζητούν βήμα λόγου για να αναδειχθούν τα συγκεκριμένα ζητήματα που τους απασχολούν ώστε να ασκήσουμε συνολικά ως οργάνωση, σε συνεργασία με τους βουλευτές μας, πίεση για άμεση λύση αυτών. Στην προσπάθεια αυτή καλούμε κάθε νέο άνθρωπο ανεξάρτητα από πού προέρχεται πολιτικά ή ιδεολογικά να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας ώστε μαζί να διεκδικήσουμε δυναμικά τα αναφαίρετα δικαιώματά μας που οι κυβερνητικές πρακτικές και πολιτικές προσπαθούν να μας στερήσουν.

Η Μανταλένα Παπαδοπούλου δήλωσε: «Η ώρα των λόγων τελείωσε, η ώρα των πράξεων έχει φθάσει. Δεν μπορούμε ως νέοι άνθρωποι να αναλωθούμε άλλο στα λόγια. Οι νέοι είμαστε το μέλλον αυτού του τόπου, οι πολιτικοί που μας κυβερνούν είναι το παρελθόν. Η συγκυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου έχουν καταργήσει τον ρόλο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν απαντούν σε ερωτήσεις των πολιτών που εκφράζονται μέσα από τους βουλευτές, παίρνουν αποφάσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και προεδρικά διατάγματα, κάνουν τα πάντα να καταλύσουν στην πράξη το πολίτευμα της Δημοκρατίας. Ήρθε η ώρα να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας με κάθε τρόπο, ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε στους παλιούς γερασμένους αποτυχημένους πολιτικούς και να αγωνιστούμε, να επαναστατήσουμε διεκδικώντας όσα μας αναλογούν. Ενάντια σε αυτούς που μας βυθίζουν στην θλίψη, στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, να δώσουμε ο ένας στον άλλο ελπίδα και να δημιουργήσουμε οι ίδιοι προοπτική για τους εαυτούς μας και τη χώρα. Η υπομονή εξαντλήθηκε. Ήρθε η ώρα των πράξεων! Είμαστε αποφασισμένοι και προχωράμε, ελάτε να τους ανατρέψουμε! Όλοι μαζί μπορούμε!»

anelneolaia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ