2013-09-04 14:01:07
Φωτογραφία για Μια κυβέρνηση σε πανικό και ένας λαός σε απόγνωση
του Κώστα Βουκελάτου

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα συμφωνηθέντα στο μνημόνιο θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι την τελευταία απαίτηση έτσι λοιπόν και χωρίς την πολυτέλεια των... προηγούμενων καθυστερήσεων είναι όλοι σε απόλυτο πανικό.

Η κυβέρνηση Σαμαρά για να μην οδηγηθεί η χώρα σε πολιτική αστάθεια από νέα μέτρα ύψους 4 δις ευρώ για την διετία 2014-2015 περιμένει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προκειμένου να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα ώστε να έρθουν χρήματα από το ΕΣΠΑ και φυσικά το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών μήπως και υπάρξει ένα καλό κούρεμα του χρέους.

Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού βρίσκεται στα όρια της φτώχειας και οι συνθήκες διαβίωσης πολλών οικογενειών είναι πλέον άθλιες, αυτό έχει ως επακόλουθο να οδηγούνται σε στάση πληρωμών χαρατσιών και φόρων για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Ο Σαμαράς ξέρει την πραγματική κατάσταση των πολιτών και ότι οδηγούνται καθημερινά όλο και περισσότεροι στην εξαθλίωση και αυτή η κατάσταση αναγκάζει και τον ίδιο και την κυβέρνηση να διαψεύδει για νέα μέτρα και την όποια συζήτηση για αυτά.


Το τελευταίο μνημόνιο αναφέρει καθαρά εάν δεν πιάσουμε τον στόχο θα γίνει επανακαθορισμός του κατώτατου μισθού από το 2014 φτάνοντας από τα 586€ στα 420€ και επειδή οι συντάξεις δεν μπορούν να βρίσκονται όπως λένε πάνω από τον βασικό μισθό τότε θα γίνει και μια γερή μείωση και σε αυτές φτάνοντας τα 360€.

Το παραπάνω μέτρο φυσικά θα φέρει περισσότερο κόσμο στην ανέχεια και στην εξαθλίωση γιατί οι μισθοί πείνας και οι συντάξεις πείνας δεν πρόκειται ποτέ να φέρουν ανάπτυξη και αυτό χρειάζεται ένα υγιές μυαλό για να το αντιληφθεί και φυσικά όχι το μυαλό της ΤΡΟΙΚΑ και των υπαλλήλων της, ελλήνων και ξένων.

Φυσικά προσθέστε και την απώλεια εσόδων για το κράτος διότι και αυτοί που σήμερα έχουν για να πληρώνουν τα παράλογα του Στουρνάρα με μια νέα μείωση δεν θα έχουν ούτε και αυτοί και τότε να δεις ανάπτυξη. Κοντά είμαστε, το αναφέρω για να είσαστε έτοιμοι και στην οριστική κατάργηση του εφάπαξ στο δημόσιο και άντε να διεκδικήσεις μετά τα λεφτά που σου κράταγε το κράτος για αυτό τον σκοπό, δηλαδή απλά θα σου γίνει μία ακόμα υπεξαίρεση γιατί δεν έχουμε πολιτική ανάπτυξης και σοβαρό οικονομικό επιτελείο.

Η κινητικότητα και η εφεδρεία θα ενταθεί γιατί η δέσμευση του πρώτου μνημονίου από την κυβέρνηση Παπανδρέου για 150.000 απολύσεις στο δημόσιο δεν ξεκίνησε ούτε από την άθλια κυβέρνηση Παπανδρέου ούτε από την κυβέρνηση Σαμαρά στον χρόνο που είχε οριστεί. Αυτή η καθυστέρηση έκανε την ΤΡΟΙΚΑ να απειλήσει και θα ξαναπειλήσει όταν έρθει σε λίγες ημέρες με αποτέλεσμα να έχουμε και άλλα αυταρχικά συμβάντα μαζικών απολύσεων όπως στην ΕΡΤ που καλός εξυγιάνθηκε αλλά όχι με τον τρόπο που έγινε μεσάνυχτα και βίαια.

Το ίδιο συμβαίνει και με την κινητικότητα η οποία γίνεται πρόχειρα χωρίς σχέδιο με κινήσεις πανικού λόγω της επικείμενης έλευσης της ΤΡΟΙΚΑ με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τον μπούσουλα οργανισμοί και υπάλληλοι.

Ποιος από εμάς πιστεύει ότι θα μαζέψει λεφτά το κράτος από τις αποκρατικοποιήσεις για να γλιτώσουμε τα νέα μέτρα; Πιστεύω κανένας γιατί εάν διαβάσουμε την έκθεση του ΤΑΙΠΕΔ ο στόχος 2,6 δις από τις αποκρατικοποιήσεις είναι αδύνατον να επιτευχθεί δηλαδή δηλώνει ανεπάρκεια και αδυναμία να κάνει έστω και μία σοβαρή αποκρατικοποίηση και η ΤΡΟΙΚΑ πολύ σύντομα θα ζητήσει αυτά τα λεφτά από το κράτος και το κράτος θα τα βρει και πάλι από εμάς εξαθλιώνοντας μας περισσότερο.

Να μην αναφερθούμε φυσικά σε επενδύσεις, βλέπω το Σαμαρά που προσπαθεί να δείξει μια εικόνα ευημερίας και προσπάθειας, στήνεται σε οποιαδήποτε υπογραφή με την Cosco, την Hewlett Packard και πριν λίγες ημέρες με την Phillip Morris. Αυτό κύριε Σαμαρά είναι κάτι αλλά σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε δεν είναι τίποτα. Αυτή η κατάσταση λοιπόν που επικρατεί δε θα βοηθήσει, ούτε στη μείωση των παράλογων φόρων, ούτε στην αποτροπή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, ούτε στη μείωση του ΦΠΑ, ούτε στη μείωση της φορολογίας κατοικίας που είναι κοντά σε ένα μεγαλοπρεπέστατο κραχ.

Τελειώνοντας να αναφέρω στον Στουρνάρα και στα παραμύθια που βγαίνει και λέει για να καλύψει την αποτυχία του ότι και από πέρυσι να είχε ξεκινήσει η ανάπτυξη θα έπρεπε να τρέχει με ασύλληπτους ρυθμούς για να καταφέρει να μειωθεί η ανεργία στο 10% μετά από 20 χρόνια.
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ