2013-09-04 16:20:04
Φωτογραφία για Γράφει παγκόσμια ιστορία η Εθνική μας ομάδα!
του Δημήτρη Κωτσέλη

Με μόλις τέσσερις ήττες σε κάθε διοργάνωση από τον Αύγουστο του 2010 έως και σήμερα, η Εθνική μας ομάδα αποτελεί την πιο επιτυχημένη Εθνική σε όλη την υφήλιο την τριετία 2010-2013 σε ότι αφορά τον αριθμό ηττών! Χάνοντας μονάχα ένα ανά δέκα παιχνίδια, η «γαλανόλευκη» από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία της ο Φερνάντο Σάντος αποτελεί την ομάδα που μπορείς να λυγίσεις πιο δύσκολα από κάθε άλλη!

Να διατηρήσεις ένα αήττητο ρεκόρ διαδοχικών αγώνων είναι ένα σημαντικό επίτευγμα. Να είσαι όμως η Εθνική ομάδα που μετρά τις λιγότερες ήττες σε φιλικά και επίσημα τα τελευταία τρία ολόκληρα χρόνια είναι από μόνο του ένας μικρός άθλος. Ειδικά όταν μιλάμε για την Εθνική Ελλάδας που δεν συγκαταλέγεται στις εθνικές-θρύλους, επιπέδου Βραζιλίας Γερμανίας και λοιπών δυνάμεων.

Μετρώντας λοιπόν τέσσερις ήττες από τον Αύγουστου του 2010 έως και σήμερα (δύο στην τελική φάση του Euro 2012, μία σε φιλικό και μία στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014), η Ελλάδα φιγουράρει στην κορυφή της σχετικής λίστας ανά τον κόσμο όπως αποκαλύπτει το galanolefkosfaros.gr. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Εθνική μας διατηρείται στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανάμεσα σε 209 εθνικές ομάδες ανά την υφήλιο.


Το μεγάλο αυτό ρεκόρ μετράει από τη μέρα που ανέλαβε ο Φερνάντο Σάντος την τεχνική ηγεσία της Εθνικής, ως διάδοχος του πολυεπιτυχημένου Ότο Ρεχάγκελ, δηλαδή, αμέσως μετά την λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα των τριών ετών δεν υπάρχει καμία άλλη ομάδα στον κόσμο με λιγότερες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ομάδες-μεγαθήρια όπως η Ολλανδία και η Ιταλία στο ίδιο χρονικό διάστημα αριθμούν 11 ήττες, η Βραζιλία 9, η Γερμανία 6 και η Γαλλία 9. Μία ανάσα πίσω από την Εθνική μας ομάδα βρίσκεται η υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου, Ισπανία που μετράει 5 ήττες, ενώ μόλις 4 ήττες εκτός από την Ελλάδα έχει και η Αγγλία στο ίδιο διάστημα, όμως έχοντας δώσει λιγότερα ματς από την Εθνική μας (33 έναντι 36) μένει στην 2η θέση βάσει του ποσοστού ηττών.

Η Ελλάδα που έχει ηττηθεί έως τώρα μονάχα από την Γερμανία, την Τσεχία, τη Ρουμανία και πριν λίγους μήνες στη Ζένιτσα από τη Βοσνία, καταγράφει ποσοστό ηττών 11% επί του συνόλου των αγώνων, (4 ήττες σε 36 ματς), επίτευγμα που ούτε στα χρόνια του «Όθωνα» δεν είχε πλησιαστεί σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πλέον, η Εθνική στοχεύει σε δύο νικηφόρα αποτελέσματα κόντρα σε Λιχτενστάιν και Λετονία για να κάνει ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο σε λίγους μήνες η Ελλάδα να πάρει θέση στα γήπεδα της Βραζιλίας, ούσα η μόνη χώρα παγκοσμίως από το διάστημα του Μουντιάλ 2010 έως εκείνο του 2014 με τόσο μικρό αριθμό ηττών. Κατόρθωμα που θα της δώσει μία… άτυπη θέση στο βιβλίο των ποδοσφαιρικών ρεκόρ γκίνες, μα πάνω από όλα θα είναι μία ακόμα τρανή απόδειξη γιατί αυτή η Εθνική μας κάνει μέρα με τη μέρα όλο και πιο υπερήφανους galanolefkosfaros.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ