2013-09-20 20:16:07
Φωτογραφία για Ένταση και λογομαχίες στα δικαστήρια της Αριδαίας για τη ΓΕΚΟΣΑ και ΚΟΠΑ
Μεγάλη ένταση και βαριές κουβέντες ειπώθηκαν σήμερα το πρωί στις 10.30 π.μ. στο Πρωτοδικείο της Αριδαίας. Σήμερα το πρωί ήταν η πρώτη μέρα εκδίκασης της υπόθεσης παραγωγών κατά της ΓΕΚΟΣΑ και ΚΟΠΑ, από τους Τσάκους και την Πολυκάρπη.

Οι παραγωγοί κατέθεσαν αγωγή με αφορμή τη μη πληρωμή των παραγωγών (σταφύλια, ροδαάκινα, δαμασκηνα, κ.α.) που παραδόθηκαν τη χρονιά του 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΑΘΡΕΦΤΗ ενημερωσης, παρά της επανειλημένες προσπάθειες για να βρεθεί ένας τρόπος για τμηματική αποπληρωμή των ωφελουμένων, η προηγούμενη αλλά και σημερινή διοίκηση αρνήθηκαν να σκύψει πάνω στο πρόβλημα των παραγωγών και να ξεκινήσει την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης. Υπάρχουν οφειλές με ποσά πολλών χιλιάδων ευρώ, που σηματοδοτούν τη δυσκολία για επιβίωση των οικογενειών των παραγωγών. Ταυτόχρονα το μακροχρόνιο πρόβλημα έχει επιδεινώσει την κατάσταση και για την καλλιέργεια των αγρών , μιας και χρειάζονται χρήματα για τα έξοδα των επομένων καλλιεργητικών περιόδων. Χαρακτηριστικά ανέφερε αγρότης ότι πλέον επιζητεί δανεικά χρήματα από τους συγγενείς του για να συντηρήσει την οικογένεια του!


Σύμφωνα με την έδρα του δικαστηρίου ανακοινώθηκε η αναβολή της εκδίκασης για το Φεβρουάριο του 2014. Στο μεσοδιάστημα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διαχειριστικός έλεγχος των τελευταίων 10 ετών!

Οι παραγωγοί προσανατολίζονται πλέον με ενέργειες τους για την κοινοποίηση ασφαλιστικών μέτρων που πιστεύουν ότι θα τους φέρουν πιό κοντά στην απόδοση των δεδουλευμένων τους.

Αν η νέα διοίκηση θέλει όπως διατείνεται να βάλει τάξη τότε θα πρέπει άμεσα να έρθει σε επαφή με τους παραγωγούς και να ξεκινήσει την σταδιακή πληρωμή των οφειλών.

kalmopias.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ