2013-10-02 23:40:04
Φωτογραφία για Συνεχίζεται ο «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» στην Λέσβο- Την παρασκευή η λήξη παρουσία του Υπουργού [video]
Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση παρόλο τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Λέσβο η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας "Παρμενίων 2013", που θα διαρκέσει ως τις 4 Οκτωβρίου και θα διεξαχθεί σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ και ΤΑΜΣ. Αξίζει να σημειωθεί ότι "Παρμενίων" είχε διεξαχθεί για τελευταία φορά το 2010, δηλαδή πριν τρία χρόνια.

Σκοπός της ασκήσεως είναι:

α. Η εξέταση-αντιμετώπιση της δημιουργούμενης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

β. Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.

γ. Η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

δ. Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του πολιτικού τομέα, της ΕΛ.ΑΣ και του Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.


Η άσκηση διεξάγεται σε ρεαλιστική βάση, επί 24ώρου βάσεως.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρονται τα εξής:

Από 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2013 έχει προγραμματισθεί η διεξαγωγή εθνικής διακλαδικής άσκησης με την επωνυμία ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2013.

Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.

Διεξάγεται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ και ΤΑΜΣ. Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τους Μείζονες Επιχειρησιακούς Σχηματισμούς (ΜΕΣ), συμμετέχουν και πολιτικοί Φορείς (ΥΠΕΘΑ, ΓΓΕΕ και ΓΓΜΕ, ΠΑΜ-ΠΣΕΑ του πολιτικού τομέα, ΥΠΔΤ και ΠΤΠ-Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ, ΥΠΔΤ&ΠΤΠ-Αρχηγείο Π.Σ, ΥΠΝ-Αρχηγείο Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ, ΕΥΠ, ΥΠΑ, ΕΜΥ).

Η τελική φάση της άσκησης θα διεξαχθεί την Πέμπτη στη Θράκη και την Παρασκευή στη Λέσβο και θα την παρακολουθήσει η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Άμυνας από το παρατηρητήριο στο Καμένο δάσος, παράλληλα με τις βολές και τις ασκήσεις οι στρατιωτικές ηγεσίες της 98ΑΔΤΕ θα ξεναγήσουν τον Υπουργό Άμυνας σε όλες τις μονάδες της Λέσβου που είναι εγκατεστημένες στο καμένο δάσος.

Το LesvosPost.com μαζί με το TVM μετά από σχετική άδεια της 98 ΑΔΤΕ θα παραβρεθεί στο Καμένο δάσος την Παρασκευή και θα καταγράψει με αποκλειστικά πλάνα και φωτογραφίες την λήξη του ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής 'Άμυνας αλλά και του Υπουργού Άμυνας κ Δ. Αβραμόπουλου.

Το LesvosPost.com βρέθηκε και σήμερα στο Καμένο Δάσος στην Γενική δοκιμαστική πρόβα και κατέγραψε απόσπασμα από αυτή.

Σειρήνες συναγερμού ήχησαν δοκιμαστικά στις 11:00 στην Λέσβο (Βίντεο)

Το σύνολο των σειρήνων συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας ήχησαν σήμερα δοκιμαστικά σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της τακτικής στρατιωτικής άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013, που είναι σε εξέλιξη σε ολόκληρη την Λέσβο.

Στις 11:00 πραγματοποιήθηκε σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

Στις 11:05 σήμανε λήξη του συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ