2013-10-03 10:00:05
Φωτογραφία για Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος - Μέσα και ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γ. Πατέλης...!!!
Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων κρίθηκε στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά τη μαραθώνια απολογία του, ο Νίκος Μιχαλολιάκος κρίθηκε προφυλακιστέος

Η απολογία Μιχαλολιάκου ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα της Τετάρτης και διήρκεσε περισσότερες από 5 ώρες.

Οι ανακριτές της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο εισαγγελέων επεφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση -προφυλάκιση- και στον θεωρούμενο ως επικεφαλής του πυρήνα της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργου Πατέλη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Μιχαλολιάκος και Πατέλης μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ έως ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν.

Ανακριτές και εισαγγελείς έλαβαν την απόφαση περί προφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, αφότου έλαβαν και την απολογία του "πυρηνάρχη" της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη.


Θρίλερ η απολογία

Οι ανακριτές στάθηκαν ιδιαίτερα στις τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και την επομένη το πρωί, και οι οποίες ανέδειξαν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ του δράστη Γ. Ρουπακιά, του Γ. Πατέλη, του προφυλακισθέντος βουλευτή Γ. Λαγού με τηλέφωνα τα οποία ανήκαν στον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει και ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέων και ανακριτών

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των συνηγόρων του, ο Νίκος Μιχαλολιάκος υποστήριξε στην απολογία του ότι τις σταθερές τηλεφωνικές αυτές συνδέσεις τις είχε εκχωρήσει στο κόμμα και πως ο ίδιος δεν γνωρίζει από ποιον έχουν απαντηθεί οι όποιες τηλεφωνικές κλήσεις πιθανόν απευθύνθηκαν προς αυτόν.

Φέρεται, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του απόρρητου ώστε να παραδοθεί το περιεχόμενο των συνομιλιών, εφόσον υπάρχει καταγεγραμμένο.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκαν η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, και η κόρη τους, Ουρανία

Στην απολογία του, ο Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται να αρνήθηκε συνολικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όπως χαρακτηρίζεται η Χρυσή Αυγή στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να μίλησε για πολιτική δίωξη και να τόνισε ότι αποδοκιμάζει κάθε μορφή βίας.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος βγήκε από τα δικαστήρια λίγα λεπτά μετά τις 4:30 τα ξημερώματα και μεταφέρθηκε με τζιπ της Αντιτρομοκρατικής και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Ζαρούλια: Είσαι ένα διαμάντι

Έξω από το κτίριο 6, όπου βρίσκεται το γραφείο του ανακριτή, βρίσκονταν η σύζυγος η κόρη και του γγ της Χρυσής Αυγής αλλά και μερικοί βουλευτές, οι οποίοι βλέποντας τον Ν. Μιχαλολιάκο να οδηγείται με χειροπέδες πίσω στα κρατητήρια άρχισαν να φωνάζουν "κράτα γερά αρχηγέ".

Μάλιστα κάποια στιγμή ακούγεται η κόρη του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Ουρανία Μιχαλολιάκου, να φωνάζει την ώρα που ο πατέρας της έμπαινε στο τζιπ της αστυνομίας: "Θα νικήσουμε τους που...... Είσαι ένα διαμάντι, ξεφτίλισες την κατ'επίφασιν δημοκρατίας τους".

Στην πύλη των δικαστηρίων βρισκόταν μια μικρή ομάδα συγκεντρωμένων, που δεν ξεπερνούσαν τους 100, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως "Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή".

Στην πρώτη της αντίδραση η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η πιο άθλια σκευωρία της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας της Ελλάδος εξελίσσεται εις βάρος της Χρυσής Αυγής. Η προφυλάκιση του Γενικού μας Γραμματέα είναι παντελώς άδικη, αντισυνταγματική και έχει υπαγορευθεί από ξένα κέντρα εξουσίας.

Οι δικαστικές αρχές προέβησαν στον παράλογο ισχυρισμό πως οι χιλιάδες πολίτες που καλούν καθημερινά και για οποιοδήποτε θέμα στο τηλεφωνικό κέντρο της Χρυσής Αυγής μιλούν απευθείας με τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο! Σαν να λέμε πως όποιος καλεί στην Συγγρού μιλάει με τον Σαμαρά, στην Χαριλάου Τρικούπη με τον Βενιζέλο και στην Κουμουνδούρου με τον Τσίπρα!

Με αυτή την άθλια και παράνομη μεθόδευση διώκεται ο Αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας. Η Χρυσή Αυγή παραμένει ισχυρή, ενωμένη και συνεχίζει ακάθεκτη τον νόμιμο πολιτικό της αγώνα ενάντια σε ένα ξενόδουλο και διεφθαρμένο καθεστώς.

Απολογείται ο Παππάς - Στον Κορυδαλλό ο Λαγός

Σήμερα θα ακολουθήσουν οι απολογίες ακόμη πέντε στελεχών της Χ.Α., ενώ στις 10:00 το πρωί αναμένεται να απολογηθεί στην Ευελπίδων ο υπ' αριθμόν 2 στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

Στις 11 θα οδηγηθούν στον Κορυδαλλό ο βουλευτής, Γιάννης Λαγός και η ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στην Ασφάλεια Πειραιά, οι οποίοι έχουν κριθεί επίσης προφυλακιστέοι.

Παράλληλα, στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 50χρονη, μέλος της Χρυσής Αυγής, που συνελήφθη αργά χθες το βράδυ και η οποία αναζητείτο για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση με τον συλληφθέντα πρώην διοικητή του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα.
ethnos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ