2013-10-04 22:45:04
Φωτογραφία για Γιατί παιδιά δεν αγαπάτε τους δημοσιογράφους;
Οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι, διατείνονται ότι ασκούν όχι εργασία, αλλά λειτούργημα. Κάτι δηλαδή που ξεπερνάει τον βιοπορισμό και ανάγεται σε κάτι ιερό, απαραίτητο για τη ζωή των ανθρώπων.

Και αλήθεια, δεν είναι; Χωρίς δημοσιογραφία, δεν θα ενημερωνόμαστε για ότι συμβαίνει στον κόσμο και στην καλύτερη περίπτωση θα αρκούμαστε στα δελτία τύπου κάθε υπουργείου και υπηρεσίας. Λειτούργημα λοιπόν η δημοσιογραφία, παράγοντας βασικός της Δημοκρατίας και της λειτουργίας της κοινωνίας.

Και τότε γιατί εσχάτως η δημοσιογραφία - η μάλλον οι δημοσιογράφοι - γνωρίζουν μια απίστευτη απαξία από τους πολίτες; Γιατί είναι σημείο κακής αναφοράς σε τόπους δουλειάς και ψυχαγωγίας; Γιατί έχουν γίνει σύνθημα στους τοίχους των πόλεων: "αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι";

Στην αρχή το σκληρό αυτό σύνθημα περιφερόταν μόνο στα στόματα "αναρχικών". Σιγά σιγά όμως έγινε επωδός σε μεγάλες πλειοψηφίες επ' ευκαιρία λόγων, πράξεων και παραλείψεων των παραπάνω "λειτουργών".


Το παραπάνω σύνθημα, διανθίζεται και εμπλουτίζεται ενίοτε και με κοσμητικά όπως "λαμόγια", "πουλημένοι", "αγράμματοι" και πολλά άλλα.

Έχει δίκιο ο κόσμος; Έχουν βάση οι βρισιές; Κάνουν οι δημοσιογράφοι καλά τη δουλειά τους; Είναι αντικειμενικοί; Είναι καταρτισμένοι; Έχουν ψυχή; Ποιος ο ρόλος των δημοσιογράφων στην κρίση; Στις αποφάσεις για τα μνημόνια; Στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ; Στους προσκεκλημένους στα πάνελ των καναλιών; Στα σχόλια των ειδήσεων; Πως η δημοσιογραφία διαμορφώνει την κοινή γνώμη στα μεγάλα ζητήματα;

Τις παραπάνω ερωτήσεις, αφήνω να τις απαντήσετε εσείς, υποψιαζόμενος τις απαντήσεις σας.

Τελικά η τέταρτη εξουσία που έχει βέβαια αναχθεί σε πρώτη, έχει απαξιωθεί τόσο, γιατί δεν είναι πια λειτούργημα όπως είπαμε στην αρχή, αλλά μόνο βιοπορισμός. Kαι μάλιστα με πολύ σκληρούς όρους από τις εργοδοσίες. Και όσο θα παραμένει βιοπορισμός σκέτος, τόσο θα πληθαίνουν τα κοσμητικά επίθετα.

katoxyrosi.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ