2013-10-08 01:16:04
Φωτογραφία για Αντίθετοι οι έμποροι του Βόλου στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές
Τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καλτσογιάννη επισκέφθηκαν οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων Νέας Ιωνίας και Αλμυρού, για να του εκθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με την προοπτική διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Συγκεκριμένα εξέφρασαν την αντίθεσή της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών των συλλόγων τους στο άνοιγμα των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές και ζήτησαν από τον αντιπεριφερειάρχη τη στήριξη της Περιφέρειας στη λήψη της σχετικής απόφασης. Οι λόγοι της αντίθεσής τους είναι τα αυξημένα κόστη λειτουργίας, που θα επιφέρει μία τέτοια πιθανή απόφαση και θα έχει σαν αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή πολλών μικρομεσαίων εμπόρων που είναι μικροεργοδότες ή αυτοαπασχολούμενοι.

Ο κ. Καλτσογιάννης αφού αναφέρθηκε στο σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι μικρές επιχειρήσεις στην οικονομική ζωή της περιοχής μας, συμφώνησε με τις ανησυχίες των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και δήλωσε στους εκπροσώπους των εμπορικών συλλόγων ότι: «Κυρίαρχος στόχος της Περιφέρειας είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας και η ανάπτυξη της Θεσσαλίας
. Η Π.Ε. Μαγνησίας περιμένει τις συλλογικές αποφάσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων, δηλαδή των εμπορικών συλλόγων και των εμποροϋπαλλήλων και συνεκτιμώντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας κατόπιν διαβούλευσης με τους εκπροσώπους εργοδοτών, εργαζομένων και καταναλωτικών οργανώσεων, να πάρει τη σωστή απόφαση, ώστε η αγορά να λειτουργήσει αποδοτικά προς όφελος τόσο των επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών».

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ