2013-10-09 16:29:22
Φωτογραφία για Μα 70 ευρώ για κρεμάστρες!!!
Ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα σχετικά με τα τεράστια κόστη που καλούνται να πληρώσουν οι ομάδες που μετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, φιλοξενούν οι Times.

Σύμφωνα με αυτό, οι ομάδες καλούνται να πληρώσουν πανάκριβα μέχρι και τις κρεμάστρες για τα είδη ένδυσης στις πίστες που βρίσκονται εκτός Ευρώπης.

Ενδεικτικά, το ρεπορτάζ αναφέρει πως κατά μέσο όρο μια ομάδα καταβάλει ένα ποσό της τάξης των 220.000 δολαρίων για να νοικιάσει εγκαταστάσεις και εξοπλισμό σε πίστες εκτός Ευρώπης.

Η κάθε πίστα προσπαθεί να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα ώστε να καλύψει μέρος από τον πακτωλό χρημάτων (μέχρι και 30 εκατομμύρια ευρώ) που απαιτεί η FOM για να τη συμπεριλάβει στο πρόγραμμα της F1.

Μοιραία λοιπόν, ακόμα και για το παραμικρό αντικείμενο θα πρέπει οι ομάδες να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ενοικίαση ψυγείων για ένα ΣΚ φτάνει τα 1.440 ευρώ, ενώ οι κρεμάστρες κοστίζουν 70 ευρώ!


«Είναι σαν να πάει μια ομάδα στο Old Trafford για να αντιμετωπίσει την Manchester United και να ανακαλύψει ότι θα πρέπει να πληρώσει για τα αποδυτήρια, το ζεστό νερό στο ντουζ και τα σαπούνια», αναφέρει άνθρωπος ομάδας στους Times για να προσθέσει: «Πιθανότατα οι κορυφαίες ομάδες να μην το έχουν παρατηρήσει, αλλά για τις μικρότερες ομάδες που ο προϋπολογισμός είναι σφιχτός, είναι πρόβλημα».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ακόμα και η συμμετοχή στις δοκιμές, κοστίζει ακριβά, με το ημερήσιο κόστος να υπολογίζεται σε 370.000 ευρώ. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι πολύ πιθανό κάποιες μικρές ομάδες να μην λάβουν μέρος σε όλες τις δοκιμές που θα γίνουν την επόμενη σεζόν αφού ο προϋπολογισμός τους είναι περιορισμένος και έτσι καταρτισμένος ώστε να βγει η σεζόν. Και μην ξεχνάμε ότι το πρόγραμμα του 2014 περιλαμβάνει 22 αγώνες οι 14 εκ των οποίων θα διεξαχθούν εκτός Ευρώπης.

«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας το κόστος για τη συμμετοχή και στα 4 τεστ που θα γίνουν ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ», είπε στους Times ο αγωνιστικός διευθυντής της Sahara Force india, Andy Stevenson.

By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ