2013-10-09 18:25:13
Φωτογραφία για Χωρίς την έγκριση της Βουλής θα αποφασίζουν οι στρατηγοί για τα εξοπλιστικά
Νέο νομοσχέδιο ετοιμάζει ο Δ. Αβραμόπουλος - Οι στρατηγοί θα αποφασίζουν για τις προμήθειες μέχρι ενός συγκεκριμένου ποσού, που δεν έχει οριστεί προς το παρόν

Νέο νομοσχέδιο για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων ετοιμάζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες ανάθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός, κατά την «κλειστή» συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ενημέρωσε ότι προωθεί νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου, από ένα ποσό και κάτω, οι στρατηγοί να μπορούν να αποφασίζουν τις προμήθειες χωρίς την έγκριση της Βουλής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Αβραμόπουλος, με τη «συμπαράσταση» των υψηλόβαθμων στρατιωτικών που τον συνόδευαν, έδειξαν στα μέλη της επιτροπής ότι, ακόμα και για τα... τακάκια των στρατιωτικών τζιπ απαιτείται η έγκριση της Βουλής, γεγονός που εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία του στρατού.

Υπέρ των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών φαίνεται ότι είναι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση και οι ανεξάρτητοι βουλευτές εξέφρασαν ενστάσεις. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, ο κ. Μάρκος Μπόλαρης φέρεται να είπε πως «όλα πρέπει να χαρακτηρίζονται από τη διαφάνεια».
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ