2013-10-09 23:17:03
Φωτογραφία για Κύπρος: Στις 830 οι αιτήσεις για άδεια μετανάστευσης
Συνολικά 830 αιτήσεις έχουν υποβληθεί για παραχώρηση άδειας Μετανάστευσης σε υπηκόους τρίτων χωρών με βάση τα κριτήρια που έχουν εξαγγελθεί για προσέλκυση επενδύσεων. Αυτό αναφέρει σε απαντητική του επιστολή προς τον βουλευτή Γιώργο Περδίκη ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

«Αναφέρομαι στην ερώτηση που υποβλήθηκε από τον βουλευτή Λευκωσίας κ. Γιώργο Περδίκη και αποστάληκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με επιστολή σας με ημερομηνία 5 Απριλίου 2013 και επιθυμώ να σας πληροφορήσω ότι η νέα ταχεία διαδικασία παραχώρησης άδειας μετανάστευσης σε υπηκόους τρίτων χωρών, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδυτών υπηκόων τρίτων χωρών για αύξηση των επενδυτικών δραστηριοτήτων και τόνωση της κυπριακής οικονομίας, έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από το δεύτερο εξάμηνο του 2012», αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών.

«Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές από διάφορες τρίτες χώρες, δεδομένου ότι σε διάστημα δύο μηνών εκδίδεται η άδεια μετανάστευσης για τους αιτητές, εφόσον πληρούνται όλα τα απαραίτητα κριτήρια, μεταξύ των οποίων η αγορά κατοικίας αξίας €300.000 τουλάχιστον και η κατάθεση καθορισμένου ποσού σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Κύπρου, το οποίο παραμένει δεσμευμένο για καθορισμένο χρονικό διάστημα», προσθέτει
. «Από την ημερομηνία εφαρμογής της μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 830 αιτήσεις για παραχώρηση άδειας μετανάστευσης, γεγονός που καταδεικνύει ότι η νέα πολιτική αποδίδει τα αναμενόμενα οικονομικά οφέλη για τη Δημοκρατία. Εκτιμάται ότι για σημαντικό πρόσθετο αριθμό αιτήσεων ετοιμάζονται τα αναγκαία στοιχεία και δικαιολογητικά, ώστε να υποβληθούν το επόμενο διάστημα», καταλήγει στην απάντησή του ο υπουργός Εσωτερικών.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ