2013-10-09 23:22:07
Φωτογραφία για ΕΛΛΑΔΑ VS ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ... ΦΙΛΙΠΟΦ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΙΛΙΠΟΦ!
Γιούρι και Ντίμα Φιλίποφ με Ουκρανία και Ελλάδα αντίστοιχα, θα βρεθούν αντιμέτωποι στα προκριματικά του Παγκοσμίου με τη μητέρα να έχει αποφασίσει πως δεν θα δει το ματς αυτό Ο αγώνας με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον όμιλο θα είναι χωρίς αμφιβολία αυτός της Ουκρανίας με την Ελλάδα, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι οι Γιούρι και Ντίμα Φιλίποφ. Ο πρώτος ως προπονητής των Ουκρανών και ο δεύτερος ως πασαδόρος της Εθνικής Ελλάδας. Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΕΟΠΕ οι δύο μιλάνε για την... μάχη της οικογένειας με την μητέρα του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να δει το ματς:

Πριν από πέντε χρόνια ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι… Στον 3ο γύρο του Τσάλεντζ Καπ η Κυπριακή Ανόρθωση του Ντίμα Φιλίποφ, αντιμετώπισε την Ουκρανική Λοκομοτίβ Χάρκοβο στην οποία ήταν (και παραμένει) προπονητής ο πατέρας του Γιούρι.

Τα χρόνια πέρασαν, ο Ντίμα επέστρεψε στην Ελλάδα, πήρε το Ελληνικό διαβατήριο και εδώ και δύο χρόνια αποτελεί στέλεχος της Εθνικής ομάδας με τον Γιούρι πέρα από την ευθύνη της Λοκομοτίβ να έχει πλέον και την τεχνική καθοδήγηση της Εθνικής Ουκρανίας.


Ο πατήρ Φιλίποφ στα τέλη της περασμένης εβδομάδας πήρε την πρόκριση (και την πρώτη θέση στον όμιλο της Ολλανδίας) κι όταν δέχθηκε το τηλεφώνημα από το γιο του για τα συγχαρητήρια του είπε: «τώρα θα παίξουμε αντίπαλοι».

Γνωρίζοντας ότι η διαμόρφωση των ομίλων γίνεται με βάση τη θέση των ομάδων στην παγκόσμια κατάταξη, ο Γιούρι είχε υπολογίσει τις πιθανότητες και δικαιώθηκε, ωστόσο από τη στιγμή που επισημοποιήθηκε η συνύπαρξη της Ελλάδας με την Ουκρανία στον ίδιο όμιλο, πατέρας και γιος άρχισαν τις μπηχτές.

«Κρίμα που θα χάσετε και θα αποκλειστείτε από μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση…», ήταν η ατάκα του Γιούρι την οποία φυσικά και δεν άφησε αναπάντητη ο Ντίμα: «Λυπάμαι που εγώ το παιδί σου θα είμαι η αιτία για να χάσεις τη δουλειά σου».

Φυσικά στη μέση η μητέρα και σύζυγος Έλενα, η οποία μέχρι την τελευταία στιγμή εύχονταν να μην δικαιωθεί ο Γιούρι κι οι δύο ομάδες να βρεθούν σε διαφορετικούς ομίλους.

«Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να δω αυτό το παιχνίδι…», διεμήνυσε και στους δύο.

Γιούρι Φιλίποφ: «Θα είναι παράξενο…»

«Είναι λίγο μακριά αυτό το παιχνίδι κι ο όμιλος γενικά. Είχαμε μιλήσει και στην Ολλανδία, φυσικά μιλήσαμε και τώρα που έγινε επίσημο. Έχουμε παίξει και πριν από πέντε χρόνια αντίπαλοι σε αγώνα Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, αλλά τώρα θα είναι διαφορετικό… Τώρα είναι Εθνική Ελλάδος εναντίον Εθνικής Ουκρανία και σίγουρα είναι λίγο παράξενο που θα βρεθούμε αντίπαλοι».

Στη φωνή του Γιούρι Φιλίποφ μπορούσε να διακρίνει κανείς εύκολα το σφίξιμο που ένιωθε ο παλιός άσος με την σπουδαία καριέρα στα Ελληνικά γήπεδα, ωστόσο ευχήθηκε «να πάρει η Ουκρανία την πρώτη θέση του ομίλου κι η Ελληνική ομάδα να αναδειχθεί η καλύτερη δεύτερη για να προκριθούμε μαζί και να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι».

Όσον αφορά την γενικότερη εκτίμηση του για τον όμιλο, η αλήθεια είναι ότι φάνηκε συγκρατημένα αισιόδοξος.

«Κι εμείς κι εσείς έχουμε παίξει με την Σλοβακία και την Φινλανδία και τους ξέρουμε σαν ομάδες. Στον όμιλο δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, θεωρώ ότι οι διαφορές είναι πολύ μικρές και όλα είναι ανοικτά», ήταν το σχόλιο του, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Εθνική Ουκρανίας πήγε στην Ολλανδία έχοντας 11 παίκτες της Λοκομοτίβ Χάρκοβο και τον διαγώνιο Σεργκέι Τούτλιν, ο οποίος μέχρι πέρσι έπαιζε στη Λοκομοτίβ και το καλοκαίρι μετακόμισε στην Ντιναμό Μόσχας.

Ντίμα Φιλίποφ: «Αυτή τη φορά θα τον κερδίσω εγώ!»

Μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης της Γιαστρέμπσκι ο Ντίμα μαζί με τον Σλοβένο συμπαίκτη του στην Πολωνική Γιαστρέμπσκι, Άλαν Πάγενικ έφυγαν από το γήπεδο με το αυτοκίνητο του πρώτου.

«Ντίμα, βγήκαν οι όμιλοι του παγκοσμίου…», είπε ο Σλοβένος, «Πες μου ότι Ελλάδα και Ουκρανία είναι μαζί», αποκρίθηκε ο Φιλίποφ κι αφού του έγνεψε καταφατικά ξέσπασαν αμφότεροι σε γέλια ενώ σε δευτερόλεπτα είχε σχηματίσει στο κινητό του τον αριθμό του πατέρα του.

«Πριν από πέντε χρόνια όταν είχαμε παίξει για το Τσάλεντζ Καπ, ήμουν πιο μικρός, το έβλεπα διαφορετικά και δεν το πολυσκεφτόμουν. Τώρα είναι διαφορετικά, όχι απλά γιατί είμαι πιο μεγάλος, αλλά γιατί πρόκειται για ένα παιχνίδι που αφορά Εθνικές ομάδες», είπε ο πασαδόρος της Εθνικής ο οποίος όμως ξεκαθάρισε ότι: 

«Θέλω τη ρεβάνς κι αυτή τη φορά θα κερδίσω εγώ τον πατέρα μου».

Όταν δε του μεταφέρθηκε η ευχή του πατέρα του (πρώτη η Ουκρανία, καλύτερη δεύτερη η Ελλάδα) ήταν κατηγορηματικός: «Εγώ εύχομαι το ανάποδο! Εμείς πρώτοι κι η Ουκρανία δεύτερη».

Σ’ αυτό που συμφώνησε πάντως με τον πατέρα του είναι στο ότι «ο όμιλος μας είναι ισορροπημένος. Προσωπικά θεωρώ ότι στο πρόσφατο Ευρωβόλεϊ συμμετείχαν ομάδες κατώτερες από τη δική μας. Ελπίζω ότι θα έχουμε την υγεία μας, ο χρόνος θα δουλέψει υπέρ μας και με καλή προετοιμασία θα μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ