2013-10-10 17:30:06
Φωτογραφία για ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ : ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ!
Αποτέλεσε πέρσι σημείο αναφοράς σε κουβέντες και σχόλια τα οποία τελείωναν με το... «πόσο έλειψε».

Και πού να φανταστεί κανείς πώς ένιωθε ο ίδιος καθισμένος στο πλάι του πάγκου και ανήμπορος να βοηθήσει. Και καλά εκεί που υπήρχαν λύσεις, όπως στο Final 4 στο Λονδίνο. Στα ματς όμως που απουσίαζε και ο Λο και ο Ολυμπιακός ήταν χωρίς τα δύο πόιντ γκαρντ του; Η έκφραση «θηρίο στο κλουβί» δεν λέει τίποτα απολύτως. Η περιπέτεια του σοβαρού τραυματισμού του τον έμαθε πολλά, τον δίδαξε και πλέον αποτελεί μακρινή ανάμνηση για τον ίδιο. Το μόνο που θέλει είναι να συνεχίσει να μένει δυνατός και υγιής ώστε να προσφέρει ακόμα περισσότερα στην ομάδα και όσο είναι δυνατό να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος.

Ο λόγος φυσικά γίνεται για τον Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος έχει επιστρέψει για τα καλά στον Ολυμπιακό! Ένα καλό πρώτο δείγμα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται έδωσε στη Βραζιλία και στα δύο παιχνίδια με την Πινέιρος για το Διηπειρωτικό Κύπελλο και πλέον το μόνο που σκέφτεται ο ίδιος είναι να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και μέσω της βελτίωσης που θα έχει η ομάδα συνολικά να ανεβαίνει επίπεδο και ο ίδιος, όντας ένας απαραίτητος κρίκος από την αδιάσπαστη ερυθρόλευκη αλυσίδα.


Ο νεαρός πόιντ γκαρντ των παγκόσμιων πρωταθλητών πλέον (πλην του ΝΒΑ) μίλησε στον «Γαύρο» για την επιστροφή του αλλά φυσικά και για τις νέες προκλήσεις που κρύβονται μέσα σε μια μακρά σεζόν για τον Ολυμπιακό, που κάνει επίσημη εκκίνηση σήμερα. Οι στόχοι; Περιττό να γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε αυτούς. Για τον Ολυμπιακό μιλάμε.

Ας σταθούμε απλά σε μια φράση του Βαγγέλη Μάντζαρη: «Να αποδεικνύουμε σε κάθε φάση, σε κάθε παιχνίδι, πως αξίζουμε να βρισκόμαστε εκεί που είμαστε. Δηλαδή στην κορυφή»!

«ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ»

Ο νεαρός γκαρντ του Ολυμπιακού λοιπόν, μιλώντας αρχικά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και φυσικά για την περιπέτεια που πέρασε με τον σοβαρό τραυματισμό του, ανέφερε πως «το έχω αφήσει πίσω, όλα είναι μια χαρά πλέον… Σαν να μην έγινε», για να συμπληρώσει στη συνέχεια: 

«Κοίτα, είμαι καλά. Ακόμα βέβαια δεν είμαι στο 100% αλλά είμαι σε καλή κατάσταση. Σε κανένα 20ήμερο πιστεύω θα είμαι στο 100%. Το καλό είναι ότι δεν έχω ενοχλήσεις, δεν το νιώθω… Δεν έχω χάσει προπόνηση, παιχνίδια παίζω… Οπότε όλα καλά, πάμε γερά».

«ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ»

Μιλώντας στη συνέχεια για τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί φέτος στο ρόστερ της ομάδας -και οι οποίες δεν είναι λίγες- αλλά και για την όποια αλλοίωση έχει επέλθει στη «χημεία» του συνόλου, ο Βαγγέλης Μάντζαρης υποστήριξε πως «άλλαξε η ομάδα, οι ξένοι κυρίως, άλλαξαν οι περισσότεροι, παρ’ όλα αυτά οι Ελληνες έμειναν οι ίδιοι. Εχουμε έναν κορμό μπορώ να πω, σίγουρα μιλάμε για πολύ καλούς παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν, όλα τα παιδιά που ήρθαν φέτος στην ομάδα, απλά στην παρούσα φάση ψάχνουμε να βρούμε τη χημεία μας και να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που δουλεύουμε τόσο καιρό».

«ΠΗΓΑ ΣΤΟΥΣ… ΜΕΓΑΛΟΥΣ»

Στα δύο πρώτα χρόνια παρουσίας του στο Μεγάλο Λιμάνι, ο Μάντζαρης ανήκε στο κλαμπ των μικρών. Στα λεγόμενα «μωρά του Ντούντα» αρχικά, όντας από τους πιτσιρικάδες της ομάδας. Πλέον μεγάλωσε, καθώς στα αποδυτήρια υπάρχουν πολύ περισσότεροι νεαρότεροι παίκτες (Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Χριστοδούλου), οπότε διαφοροποιείται και ο ρόλος του στο πνευματικό κομμάτι: «Ναι, πράγματι… Ξαφνικά πήγα στους… μεγάλους!», ήταν τα πρώτα του λόγια, για να συμπληρώσει πως 

«παρ’ όλα αυτά ευτυχώς υπάρχει ο Μπίλι (Σπανούλης), ο Στράτος (Περπέρογλου) και ο Γιώργος (Πρίντεζης), οπότε αυτοί είναι οι μεγάλοι και εμείς ακόμη νιώθουμε ότι είμαστε μικροί, οπότε νομίζω ότι είμαι κάπου στη μέση τώρα. Είμαστε σε μεταβατικό στάδιο. Εχουμε υπό την προστασία μας ας το πούμε τους πιο μικρούς, όπως τον Παπαπέτρου, τον Αγραβάνη, τον Χριστοδούλου, αλλά είναι μια εμπειρία κι αυτή».

«ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ»

Νέα σεζόν, διαφορετική ομάδα καθώς σημειώθηκαν ουκ ολίγες αλλαγές στο ρόστερ, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, ωστόσο ένα πράγμα μένει αναλλοίωτο στους πρωταθλητές Ευρώπης: η φιλοσοφία τους και ο πνευματικός τρόπος με τον οποίο θα κινηθούν και πάλι… «Ναι, πάντα κινούμαστε στο ίδιο μοτίβο», είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο του Βαγγέλη Μάντζαρη, για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως «έχουμε πει ότι δεν βάζουμε ποτέ μακροπρόθεσμους στόχους. Πάμε φάση με τη φάση για να φτάσουμε αρχικά στο Top 16 στην Ευρωλίγκα. Θέλουμε βέβαια το πρωτάθλημα πάνω απ’ όλα. Μας στεναχώρησε πάρα πολύ έτσι όπως έγινε στα παιχνίδια πέρσι, και αυτό που είπα είναι πως κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι, μέρα με τη μέρα, να γινόμαστε καλύτεροι».

Όσον αφορά το αν νιώθουν κάποια έξτρα πίεση ή άγχος καθώς η… σύμπτωση της Κωνσταντινούπολης έπαψε να αποτελεί σύμπτωση στο Λονδίνο, ο νεαρός πόιντ γκαρντ των ερυθρολεύκων ανέφερε πως «σίγουρα όλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρώτο… Και πέρσι όμως είχαμε την πίεση αυτή και μας βγήκε σε καλό, οπότε δεν νομίζω πως θα έχουμε άγχος. Εμείς κοιτάμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι, κοιτάμε να είμαστε πρώτα απ’ όλα εμείς καλοί, να μην αδικούμε τον δικό μας εαυτό και να αποδεικνύουμε σε κάθε φάση, σε κάθε αγώνα, πως αξίζουμε να βρισκόμαστε εκεί που είμαστε, δηλαδή στην κορυφή».

«ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ»

Κλείνοντας, ο Βαγγέλης Μάντζαρης άφησε και ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς που ξεκινάει από σήμερα, λέγοντας… «Χρειαζόμαστε δίπλα μας τον κόσμο μας σε ολόκληρη τη σεζόν, που είναι μεγάλη… Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να πάρουμε το πλεονέκτημα και να μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα για να τον κάνουμε περήφανο και να μας στηρίξουν όπως κάνουν τόσο καιρό χωρίς να προχωράνε σε ακρότητες, γιατί αυτό κάνει κακό μόνο στην ομάδα μας, σε κανέναν άλλον».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
The Undershepherd
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
The Undershepherd
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ