2013-10-10 21:39:04
Φωτογραφία για Πάτρα: 12 μήνες φυλάκιση για τον ένα κατηγορούμενο αστυνομικό για βασανισμό πολίτη
Σε 12 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, ο ένας αστυνομικός από τους δύο αστυνομικούς που κατηγορούνται για τον βασανισμό του γιου της... πρώην Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνας Γατοπούλου. Ο δεύτερος κατηγορούμενος αστυνομικός κρίθηκε αθώος.

Η εκδικαζόμενη υπόθεση ήταν από αυτές που σπάνια φθάνουν στα δικαστικά έδρανα, καθώς αφορούσε επικίνδυνες σωματικές βλάβες, στην ουσία κακοποίηση πολίτου, εντός αστυνομικού οχήματος τύπου βαν, από δύο αστυνομικούς. Για αυτό και Πρόεδρος και Εισαγγελέας εντρύφησαν επί εξήμισι ώρες χθες στην υπόθεση, ενώ η κ. Γατοπούλου, ιατρός στο επάγγελμα, αναφέρθηκε σε ιατρικές γνωματεύσεις που βεβαιώνουν ότι το θύμα υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, μικρά βαρηκοΐα στο αριστερό μέρος, νευρικούς σπασμούς και εμβοές.

«Όταν πήγα στο αστυνομικό κατάστημα συνάντησα τον Ανδρέα σε κατάσταση τρόμου και ζαλισμένο. Οι εξετάσεις που του έγιναν στο νοσοκομείο Ρίου επιβεβαίωσαν» τα παραπάνω, τα οποία όμως «επιδεινώθηκαν μετά από λίγες ημέρες, ενώ ο νευρολόγος ακόμη και τον Ιούνιο του 2009 διαπίστωσε ταραχές».

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ