2013-10-11 14:19:33
Φωτογραφία για Συμφωνία Άδωνι-Τρόικας για την τιμολόγηση των off patent
Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή - YGEIA360.GR

Συμφώνησε η τρόικα στον τρόπο τιμολόγησης των off patent φαρμάκων, όπως δήλωσε χθες ο Υπουργός Υγείας, Ά. Γεωργιάδης κατά την διάρκεια τη ομιλίας του σε εκδήλωσης της ΠΕΦ για το Ελληνικό Φάρμακο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη η Τρόικα έστειλε email στο οποίο επιβεβαίωσαν ότι αποδέχονται την πρόταση για τιμολόγηση των φαρμάκων που έχουν χάσει την πατέντα τους (off patent) βάσει των τριών χαμηλότερων τιμών κρατών-μελών της ΕΕ και μάλιστα αναδρομικά σε σκευάσματα, που έχουν τιμολογηθεί από 1/1/2012.

Επίσης ο κ. Γεωργίαδης στην ομιλία του σχετικά με το θέμα της συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας ανέφερε ότι η επιλογή του φαρμάκου θα πρέπει να γίνεται από τον γιατρό με αναγραφή της εμπορικής ονομασίας και αυτό είναι κάτι που ήδη το διαπραγματεύεται με την Τρόικα. Μάλιστα απατώντας στον εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μελά που πρωτύτερα στην ομιλία του παρέθεσε επιχειρήματα ,«ως γιατρός» όπως τόνισε για τα υπέρ της επιλογής του φαρμάκου από τους γιατρούς ο Υπουργός Υγείας δήλωσε «Ο κ. Μελάς σας το είπε, αλλά εγώ θα σας το κάνω».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ