2013-10-14 11:24:05
Φωτογραφία για Στουρνάρας: «Μέχρι τον Ιούνιο έχω δουλειά, μετά τα πάντα είναι ανοιχτά»
«Μέχρι το Μάιο - Ιούνιο έχω πολλή δουλειά, μετά τα πάντα είναι ανοιχτά», απαντά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε ερώτηση αν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, ενώ ξεκαθαρίζει ότι... αισθάνεται άνετα στη θέση του. «Δε σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ» λέει ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική».

Λύση του «κενού» με δύο κινήσεις

Επιμήκυνση των λήξεων δανείων που κατέχει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης, όπως προβλέπει η απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, ή μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική».

Η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης μπλοκάρουν τη μετακύλιση των λήξεων δανείων, ύψους 19 δισ. ευρώ, έως το 2016, εκ των οποίων 10 δισ. ευρώ λήγουν εντός του 2014, προβάλλοντας εκ των υστέρων το επιχείρημα ότι αποτελεί νομισματική χρηματοδότηση.

Η μετακύλιση των λήξεων θα έλυνε το άμεσο χρηματοδοτικό πρόβλημα, σε συνδυασμό και με την ανανέωση των ομολόγων που έχουν δοθεί στις τράπεζες, ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών αποκλείει το άνοιγμα του ασφαλιστικού, τη μείωση του κατώτατου μισθού, το «κούρεμα» των καταθέσεων και την πιθανότητα η εφορία να προχωρήσει σε κατασχέσεις.

Πρώτο Θέμα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ