2013-10-14 14:21:08
Φωτογραφία για Όλι Ρεν: Όχι νέα μέτρα για την Ελλάδα
Να μην επιβληθούν νέα μέτρα στην Ελλάδα γιατί τα ελλείμματα έχουν χαμηλώσει και υπάρχει η δυνατότητα να περιοριστεί ο ρυθμός της δημοσιονομικής προσαρμογής. Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε... από την Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν.

Πρόσθετα μέτρα θα είχαν δυσμενείς πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις και θα εμπόδιζαν την εξομάλυνση των συνθηκών στην ελληνική οικονομία και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, πρόσθεσε με έμφαση ο Ευρωπαίο Επίτροπος.

Εξάλλου, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», το οικονομικό επιτελείο έχει εντοπίσει 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ με τα οποία μπορεί να καλυφθεί εξ ολοκλήρου το χρηματοδοτικό κενό του 2014.

Πρόκειται για ομόλογα που είχε δώσει το Δημόσιο στις τράπεζες το 2009, προκειμένου να τις υποστηρίξει.

Τα εν λόγω ομόλογα λήγουν το 2014, αλλά δεν χρειάζεται να αποπληρωθούν, και μπορούν απλώς να αναχρηματοδοτηθούν.

Αν η πρόταση γίνει δεκτή από την Ευρώπη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τότε μπορεί να μετατεθεί για τον Μάιο η συζήτηση για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, και να αντιμετωπιστεί μαζί με το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, αλλά και των δημοσιονομικών μέτρων που πρέπει να ληφθούν την επόμενη διετία.

Ωστόσο μέχρι στιγμής η τρόικα δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή της.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ