2013-10-16 00:02:03
Φωτογραφία για Ούτε σταγόνα ενδιαφέροντος για το πετρέλαιο θέρμανσης στην Κρήτη
της Κατερίνας Μηναδάκη

Με την τιμή του λίτρου στο πετρέλαιο να μην έχει ξεκαθαρίσει, με τον τρόπο προμήθειας για όσους δικαιούνται το επίδομα να μην έχει αποσαφηνιστεί, με την κυβέρνηση να μην έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της σχετικά με το φόρο κατανάλωσης, με τους πρατηριούχους να μην έχουν γεμίσει τις δεξαμενές τους, με τους καταναλωτές να έχουν μείνει ταπί και ψύχραιμοι από τα χαράτσια και τα εκκαθαριστικά της εφορίας ξεκινά σήμερα –τυπικά τουλάχιστον – η προμήθεια πετρελαίου για το φετινό χειμώνα χωρίς ωστόσο ενδιαφέρον από την πλευρά των καταναλωτών.

Όπως επεσήμανε στο Σκάι Κρήτης και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΠΕΚ Βαγγέλης Κώτσος σήμερα δεν μπορεί κανείς να παραγγείλει αφού κανείς από το δικό μας χώρο δεν έχει παραλάβει καύσιμο και δεν έχει ξεκαθαρίσει και η τιμή. Φανταστείτε σε ένα αίτημα – να πέσει ο φόρος κατανάλωσης - που ήταν λογικό και κοινά αποδεκτό , η κυβέρνηση δε μπόρεσε να το διεκδικήσει από την Τρόικα. Έτσι, κακά τα ψέματα, η τιμή θα είναι και πάλι στα ύψη, γύρω στο 1,30 ευρώ.


Δεν είναι κίνητρο ...

Ο κ. Κώτσος μάλιστα δε δίστασε να ξεκαθαρίσει ότι το επίδομα που αναμένεται να δοθεί δε βοηθά σε κανένα επίπεδο τα πράγματα αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με 50 και 150 ευρώ δε βοηθά κανέναν η κυβέρνηση. Οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν 700 και 800 ευρώ για να πάρουν πίσω 50 ευρώ ως προκαταβολή και στη συνέχεια 100 και 150 ευρώ, τα ποσά είναι αστεία. Δεν είναι κίνητρα αυτά. Θα πρέπει όλοι μαζί να βρούμε μία λύση, να βρούμε σημείο επαφής και να διεκδικήσουμε μείωση στο φόρο κατανάλωσης. Μέχρι χθες υπήρχε μία θολή κατάσταση σε σχέση με την κυβέρνηση. Τώρα μπορεί να προλαβαίνουμε, αν δε χαλάσει και ο καιρός.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΠΟΠΕΚ πάντως μέσα στις επόμενες ώρες το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει ενώ οι πρατηριούχοι μέχρι να αρχίσουν να προμηθεύουν με πετρέλαιο θα περάσουν αρκετές ώρες αν όχι μέρες αφού για να προμηθευτούν οι ίδιοι το καύσιμο θα πρέπει πρώτα να δεχτούν παραγγελίες αλλιώς κινδυνεύουν να το πουλήσουν φθηνότερα από ότι το αγόρασαν, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Κάνει θραύση η κανίστρα

Όσο για εκείνους που μπορεί να μην πάρουν επίδομα και βιάζονται να προμηθευτούν πετρέλαιο για διάφορους λόγους, ο κ. Κώτσος ξεκαθάρισε ότι και πέρυσι έκανε θραύση η ... κανίστρα. Οι καταναλωτές με τα εξαιρετικά περιορισμένα οικονομικά που εμφανιζόταν στο πρατήριο και ζητούσαν ελάχιστα λίτρα καύσιμου για να καλύψουν ανάγκες έστω λίγων ωρών ήταν πάρα πολλοί.

Δεν απαγορεύεται αρκεί να κόβονται κανονικά τα παραστατικά. Ο καταναλωτής μπορεί να αγοράσει όσο θέλει. Να δώσει 50 και 100 ευρώ και να πάρει πετρέλαιο ... αρκεί ο πρατηριούχος να τηρεί το νόμο ! ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ