2013-10-16 09:19:02
Φωτογραφία για ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΡΚ ΝΤΕ ΠΡΕΝΣ»
Τα μεγαλόπνοα σχέδια που έχουν οι Αραβες ιδιοκτήτες της Παρί Σεν Ζερμέν δεν αφορούν μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά καθετί που αφορά την ομάδα τους.

Ενας από τους βασικούς στόχους που είχαν θέσει οι μεγαλομέτοχοι από το Κατάρ ήταν η επέκταση του γηπέδου της αντιπάλου του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League και πήραν τη συγκατάθεση του δημάρχου του Παρισιού για να προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου τους.

Το «Παρκ ντε Πρενς» μέχρι σήμερα έχει χωρητικότητα 45.000 θεατών θα μεγαλώσει κατά 15.000 φτάνοντας στις 60.000. Παράλληλα θα γίνει και ένα… λίφτινγκ σε όλους τους χώρους, ώστε να μετατραπεί σε πιο σύγχρονο γήπεδο. Ο Μπετράντ Ντελανουά είπε το «ναι» και το κόστος του έργου θα αγγίξει τα 400 εκατ. ευρώ.

«Το μεγαλύτερο γήπεδο θα μπορεί να υποδεχθεί περισσότερους οπαδούς και έτσι θα αυξηθούν και τα έσοδά μας», είπε ο πρόεδρος της Παρί, Νασέρ αλ Κελαϊφί, και συνέχισε:


«Οι εργασίες που θα γίνουν στο “Παρκ ντε Πρενς» θα το κάνουν πιο λειτουργικό, πιο όμορφο και ένα από τα κορυφαία παγκοσμίως».

Δηλώσεις έκανε και ο αρχιτέκτονας Ροζέ Ταϊγιμπέρ: «Η περιοχή έχει μεγάλη κίνηση με τα καταστήματα και τα μπιστρό. Εμείς θέλουμε να κάνουμε τα έργα χωρίς να τους καταστρέψουμε. Εάν δεν είναι δυνατό να ψηλώσουμε τις εξέδρες, θα κοιτάξουμε να κατεβάσουμε πιο χαμηλά το επίπεδο του αγωνιστικού και να κερδίσουμε και από εκεί χώρο».

Στόχος των ιθυνόντων της Παρί είναι το γήπεδο να παραδοθεί έτοιμο το 2016 για να φιλοξενήσει αγώνες του Euro, που θα διεξαχθεί στη Γαλλία.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ