2013-10-16 09:04:04
Φωτογραφία για Δε βρίσκουν χώρο για τους άστεγους στα Χανιά - Έκκληση σε ευαίσθητους πολίτες
Την αλληλεγγύη ευαισθητοποιημένων Χανιωτών ζητά ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης στην προσπάθεια δημιουργίας κέντρου υποδοχής αστέγων στην πόλη αφού οι προσπάθειες που την τελευταία διετία έχει καταβάλει ο δήμος έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο. Αν και το πρόβλημα με τους άστεγους σύμφωνα με τον κ. Σκουλάκη δεν έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις σε επίπεδο Χανίων ο ίδιος αναφέρει πως είναι αναγκαία η δημιουργία ενός κέντρου υποδοχής την ώρα ωστόσο που κατάλληλο κτίριο δεν έχει βρεθεί ακόμα και υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Παράλληλα με τις προσπάθειες που ξεκινήσαμε πριν από δυο χρόνια για την εξεύρεση κτιρίου - με δεδομένο ότι το κτίριο του παλιού Ψυχιατρειου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και άλλα κτίρια που προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε δεν κρίθηκαν κατάληλα έχουμε εξασφαλίσει χώρο στο Γηροκομείο της πόλης για την εξυπηρέτηση μέχρι και 45 αστέγων ανέφερε στο prismanews.gr.


Όπως ο ίδιος τόνισε κατάλληλο κτίριο με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ δεν έχει βρεθεί. Το προβλημα ειναι οτι απο την ωρα που δεν υπαρχει προσφερομενο κτίριο για να ενταχθει εσπα δεν υπαρχει αλλη λυση. Γι αυτό καλούμε ευαίσθητους συμπολίτες μας που διαθέτουν ανοικιαστα διαμερισματα και έχουν διάθεση να τα προσφέρουν στο δήμο ώστες να βρεθεί μια φορμουλα και να λειτουργήσει ένας χώρος με τα υπόλοιπα έξοδα του δήμου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο prismanews.grστην Αθήνα υπήρξε μια τετοια περίπτωση με καλά αποτελέσματα. Παραχωρήθηκε ένα διαμερισμα που χρησιμοποίησε ο δήμος με δικες του δαπάνες. Βέβαια αυτό δε σημαίνει πως αν βρεθεί κατάλληλο κτίριο που να πληρεί της προδιαγραφές του ΕΣΠΑ δεν θα το εντάξουμε.

Σύμφωνα με το κ. Σκουλάκη παρά το οτι η οικονομική κριση ειναι τεράστια και αγγίζει και τα Χανια το πρόβλημα των αστέγων δεν ειναι ακόμα ιδιαίτερα μεγάλο. Ο ίδιος ανέφερε ωστόσο ότι έντονο καταγράφεται το ενδιαφέρον των Χανιωτών για συμμετοχή στα κοινωνικά προγράμματα του δήμου.

Συγκεκριμένα όπως ο ίδιος ανέφερε υπάρχουν νέες αιτήσεις στο κοινωνικό παντοπωλείο που εξυπηρετεί 350 δικαιούχους, υπάρχουν 160 συμμετοχές στο κοινωνικό φροντιστήριο και το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΧ ανακουφίζει 1000 οικογένειες.

http://www.prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ