2013-10-17 12:43:22
Φωτογραφία για Ενδεχόμενο μποϊκοτάζ στα ματς της Ligue 1 και Ligue 2!
Οι ισχυροί άνδρες της Λιόν και της Σεντ Ετιέν δεν έκρυψαν πως υπάρχει το ενδεχόμενο μποϊκοτάζ στα παιχνίδια της Ligue 1 και Ligue 2 σε περίπτωση που η κυβέρνηση παραμείνει ανένδοτη στην αύξηση της φορολογίας προς τις ομάδες.

Έτοιμες να μποϊκοτάρουν αγώνες της Ligue 1 και της Ligue 2 στο εγγύς μέλλον είναι αρκετές ομάδες.

Ο λόγος είναι η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τη φορολογία στο 75% από την επόμενη χρονιά, γεγονός που βρίσκει αντίθετους τους συλλόγους.

Η Ένωση Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Συλλόγων (UCPF) αποφάσισε ομόφωνα να αντιταχθεί στην αύξηση του φόρου αλληλεγγύης, ο οποίος θα ισχύει για κάθε συμβόλαιο που ετησίως υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Επί του θέματος ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολάς, είπε στην ιστοσελίδα "butfootballclub.fr": "Έχω ακούσει ότι ο (πρόεδρος της Λιλ) Μισέλ Σεϊντού λέει πως είναι προετοιμασμένος να δηλώσει χρεοκοπία αν παραμείνουν έτσι τα πράγματα.


Δεν είναι παιχνίδι, θα πρέπει να καταλάβουν πως αυτή είναι μία κίνηση επιβίωσης και πως υπάρχει μεγάλη απογοήτευση. Γίνονται συζητήσεις για τη φορολογία η οποία μας σκοτώνει. Αν οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τη φορολογία δεν υπάρχει άλλη λύση. Προτιμώ να το βλέπω ως προειδοποίηση κι όχι ως απειλή".

Σε ερώτηση για το αν θα έκαναν μποϊκοτάζ οι ομάδες ο Ολάς είπε: "Δεν μπορώ να σας απαντήσω τώρα, αλλά θα έχω σύντομα μία απάντηση, ίσως και τις επόμενες ημέρες".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Σεντ Ετιέν, Μπερνάρντ Καϊάτσο, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της UCPF, είπε: "Να κάνουμε μποϊκοτάζ; Τα πάντα είναι πιθανά. Υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση".

Τέλος, ο πρόεδρος της Λε Χάρβ, Ζαν Πιέρ Λουβέλ, προσέθεσε: "Έχουν αναφερθεί πολλά σενάρια. Οι επαγγελματικοί σύλλογοι είναι διατεθειμένοι να αντιταχθούν στη φορολογία. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά και τις συζητήσεις που θα γίνουν με την κυβέρνηση και την προθυμία των συλλόγων. Έχουμε αποφασίσει να συγκαλέσουμε έκτακτη συνέλευση στις 24 Οκτωβρίου".

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ