2013-10-17 23:13:07
Φωτογραφία για Πρόταση νόμου για κούρεμα κατά 25% των στεγαστικών δανείων συνυπέγραψε η Άννα Καραμανλή
Έπειτα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Καρδίτσας Παύλου Σιούφα, η Άννα Καραμανλή συνυπέγραψε πρόταση νόμου για το κούρεμα των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κατά 25%.

Οι Βουλευτές της ΝΔ οδηγήθηκαν στην πρόταση αυτή διότι πολλές οικογένειες αποφάσισαν να προβούν σε δανεισμό για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με τις απολαβές και την απασχόληση που είχαν πριν από την κρίση. Η ανατροπή αυτών των δεδομένων όμως, έχει φέρει πολλά από αυτά τα νοικοκυριά σε απόγνωση, καθώς μπορεί να έχασαν μέρος ή το σύνολο του εισοδήματος τους και η εξυπηρέτηση των δανείων τους έχει καταστεί δυσχερής ή αδύνατη.

Την ίδια στιγμή η πτώση της αγοράς ακινήτων δεν επιτρέπει στους δανειολήπτες να προβούν σε πώληση του ακινήτου τους, με σκοπό την αποπληρωμή του δανείου.

Σύμφωνα με την κατατεθείσα πρόταση νόμου, ζητείται το κούρεμα των στεγαστικών δανείων Α' κατοικίας κατά ποσοστό 25% του κεφαλαίου που απέμενε την 30η Σεπτεμβρίου 2013. Η διάταξη αυτή είναι υποχρεωτική για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας καθώς και για τις εταιρίες προς τις οποίες τυχόν έχουν εκχωρηθεί τα δάνεια αυτά. Για τα δάνεια σε υπερημερία στο περικοπτόμενο ποσό περιλαμβάνονται οι ληξιπρόθεσμες χρεολυτικές δόσεις, οι δε δανειολήπτες υποχρεούνται για να τύχουν της περικοπής, να εξοφλήσουν τους τόκους των δόσεων αυτών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ