2013-10-19 10:39:39
Φωτογραφία για ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΡΟΜΑ Ο ξανθός άγγελος και το κύκλωμα των απαγωγών...!!!
Ενα απίστευτο θρίλερ, με πανελλήνιες αλλά και ίσως διεθνείς διαστάσεις, βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο ένα 4χρονο κατάξανθο κοριτσάκι που έχει απαχθεί κάτω από άγνωστες συνθήκες από τους πραγματικούς του γονείς και βρέθηκε στα χέρια οικογένειας αθίγγανων στα Φάρσαλα της Λάρισας. Η μικρή Μαρία, όπως τη φωνάζουν οι κηδεμόνες της, φέρεται ως ένα από τα 14 (!) παιδιά ζευγαριού στον καταυλισμό ρομά των Φαρσάλων, από τα οποία ωστόσο κανένα δεν έχει αποκτηθεί από τους δύο φερόμενους ως γονείς του. Οι τελευταίοι έχουν τρεις διαφορετικές οικογενειακές μερίδες σε ισάριθμες θεσσαλικές πόλεις, ενώ όπως προκύπτει από αυτές, η 40χρονη γυναίκα εμφανίζεται να γεννάει τρεις φορές μέσα σε 3,5 μήνες (!).

Η 4χρονη έχει κάτασπρο δέρμα, κατάξανθα μαλλιά και πράσινα μάτια, χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης ή των πρώην ανατολικών χωρών και διαφοροποιούνται πλήρως από το σκουρόχρωμο δέρμα των αθίγγανων.


Αυτό κίνησε αμέσως τις υποψίες των αστυνομικών, που έκαναν έρευνα ρουτίνας στον καταυλισμό την περασμένη Τετάρτη, αναζητώντας ναρκωτικά, όπλα και παράνομες δραστηριότητες και βρήκαν το κοριτσάκι στο κοντέινερ όπου διέμενε η οικογένεια, μαζί με άλλα 4 παιδιά με σκουρόχρωμα χαρακτηριστικά.

Οι πέντε εκδοχές Η 40χρονη φερόμενη ως μητέρα και ο 39χρονος σύζυγός της προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα και εξεταζόμενοι προέβαλαν πέντε διαφορετικές εκδοχές για την ταυτότητα του παιδιού και για τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε στην κατοχή τους.

Αρχικά η μητέρα δήλωσε πως το κορίτσι ήταν δικό της και του άνδρα της, μετά ισχυρίστηκε πως είναι της κόρης της. Ενας τρίτος ισχυρισμός ήταν πως το έκανε με έναν Καναδό υπήκοο στην Κρήτη, ένας τέταρτος ότι το βρήκε εγκαταλελειμμένο έξω από ένα σούπερ μάρκετ των Φαρσάλων τυλιγμένο σε μια κουβέρτα και ο πέμπτος ότι το πήρε από μία Βουλγάρα που το γέννησε και της το άφησε στον καταυλισμό.

Από την 4χρονη Μαρία και τους φερόμενους ως γονείς της λήφθηκε δείγμα γενετικού υλικού και διενεργήθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις DNA, από τις οποίες όπως ήταν αναμενόμενο δεν προέκυψε καμία κληρονομική συμβατότητα.

Στη μικρή παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη, ενώ με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους δύο ρομά και παραδόθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Με προφορική εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του κοριτσιού, ενώ καλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε να τηλεφωνήσει στην Ασφάλεια Λάρισας (τηλ. 2410-683171,683184-5).

Οι δύο αθίγγανοι συνελήφθησαν και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για αρπαγή ανηλίκου και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση. Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες στο πλαίσιο της εθνικής και της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ «ΜΑΡΙΑΣ» Φοβισμένη μέσα στο κοντέινερ...

Η μικρή Μαρία βρέθηκε μέσα στο κοντέινερ στο οποίο διαμένει η οικογένεια, στον καταυλισμό ρομά των Φαρσάλων. Ηταν ιδιαίτερα φοβισμένη. Εκτιμάται πως έχει ηλικία περίπου 4 ετών, ενώ μιλά ελάχιστα, χρησιμοποιώντας μόνο κάποιες λέξεις από την τσιγγάνικη διάλεκτο.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο ρομά πήραν το κορίτσι το 2009 από τους πραγματικούς του γονείς, κάτω από άγνωστες συνθήκες, ενώ με δικά τους στοιχεία κατάφεραν να υφαρπάξουν ληξιαρχική πράξη γέννησης και βάπτισής του από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων. Μάλιστα, εξέδωσαν στο όνομα της ανήλικης και ΑΦΜ!

Τα πλαστά έγγραφα

Η 40χρονη γυναίκα είναι κάτοχος δύο δελτίων ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία, ενώ διατηρεί δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες στους δήμους Λάρισας και Τρικάλων, στις οποίες εμφανίζεται ως μητέρα 6 και 4 παιδιών αντίστοιχα.

Ο 39χρονος άνδρας έχει μια τρίτη οικογενειακή μερίδα, στον Δήμο Φαρσάλων, στην οποία εμφανίζεται ως πατέρας ακόμη τεσσάρων παιδιών. Αξίζει να σημειωθεί πως κανένα από τα 14 παιδιά δεν έχει ως γονείς το συγκεκριμένο ζευγάρι, ενώ από αυτά βρέθηκαν μόνο τα 5.

Οι αρχές εκτιμούν πως δήλωναν τα παιδιά ως δικά τους για να εισπράττουν επιδόματα, φοροαπαλλαγές και άδειες μικροπωλητών και διεξάγουν σχετική έρευνα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ / ethnos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ