2013-10-19 10:40:23
Φωτογραφία για Κίνα και Ινδία δείχνουν το δρόμο για τον άνθρακα
Η κατανάλωση του άνθρακα έχει πάει σε απίστευτα υψηλά επίπεδα εξαιτίας της ραγδαίας βιομηχανικής ανάπτυξης της Κίνας και της Ινδίας.

Η ανάπτυξη του άνθρακα αποδίδεται στις απίστευτα μεγάλες ανάγκες για ενέργεια της Κίνας οι οποίες θα εκτιναχθούν από 5000 Τεραβατώρες ανά έτος, το 2012, σε 8600 Τεραβατώρες ανά έτος το 2020.

Ο άνθρακας αποτελεί το καύσιμο που θα θεμελιώσει την παραγωγική δύναμη των αναδυόμενων υπερδυνάμεων στην Ασία, καθώς οι ΗΠΑ μονοπωλούν την κατανάλωση φυσικού αερίου, η τιμή του πετρελαίου ακριβαίνει και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) αδυνατούν να ακολουθήσουν αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης. Πάντως στις υπόλοιπες ισχυρές οικονομίες η κατανάλωση άνθρακα αναμένεται να παραμείνει σε σταθερά επίπεδα.

Το δυσάρεστο γεγονός με τον άνθρακα είναι ότι παρά τη καινούργια τεχνολογία που έχει μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις του άνθρακα στο περιβάλλον, με φίλτρα παγίδευσης της αιθάλης και άλλων μικροσωματιδίων και ψεκασμούς με νερό ώστε το θείο να μην διαρρεύσει στην ατμόσφαιρα και μετατραπεί σε όξινη βροχή, παρόλα αυτά ο άνθρακας εξακολουθεί να είναι απειλητικός για το περιβάλλον και ειδικά τώρα που οι αλλαγές στο κλίμα σαρώνουν τη Γη.

http://www.ecotimes.gr/5395/%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF/
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ