2013-10-19 13:36:42
Φωτογραφία για Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ EURONEWS
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όσους βρέθηκαν στο Κόβεντ Γκάρντεν το απόγευμα της Παρασκευής. Αντί να αντικρίσουν τους συνηθισμένους μίμους και ζογκλέρ που προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή τους για μερικά νομίσματα, είδαν τον Σερ Πωλ Μακάρτνεϊ να δίνει μια συναυλία-έκπληξη. Η έκπληξη ήταν ακόμα πιο ευχάριστη, αφού μπορούσαν να παρακολουθήσουν όλη τη συναυλία εντελώς δωρεάν.

Την Κυριακή θα κληθούν οι πολίτες του Λουξεμβούργου να αποφασίσουν εάν ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ θα εξακολουθήσει να είναι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ευρώπης. Οι πρόωρες εκλογές της 20ής Οκτωβρίου, θα διεξαχθούν μετά τις κατηγορίες που αντιμετώπισε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός και αφορούν σοβαρές προσωπικές ευθύνες αναφορικά με παρακολουθήσεις και υποκλοπές που διέπραξε η κρατική υπηρεσία πληροφοριών του Λουξεμβούργου εις βάρος πολιτικών.  

Οι Γάλλοι δήμαρχοι καθώς και οι αντιδήμαρχοι δεν έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν να τελέσουν γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, λόγω αντιρρήσεων συνείδησης. Αυτή την απόφαση έλαβε το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας, μετά τις προσφυγές επτά δημάρχων της χώρας που υποστηρίζονται από ομάδες οι οποίες τάσσονται κατά των γάμων ομοφυλοφίλων. 


 «Από τη μία πλευρά, μας λένε για την ελευθερία συνείδησης, την οποία εγγυάται το Σύνταγμα και από την άλλη μας λένε ότι πρέπει να εφαρμόζουμε το νόμο γιατί εκπροσωπούμε τους πολίτες. Ναι, εκπροσωπούμε τους πολίτες, αλλά δεν είμαστε δημόσιοι λειτουργοί. Εκλεγόμαστε με βάση τις πεποιθήσεις μας», λέει ένας από τους δημάρχους.

 ''The New Daily Mail''
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ