2013-10-22 22:44:08
Φωτογραφία για Καφέ από «χρυσάφι» σερβίρουν τα Starbucks στην Κίνα
Τον ακριβότερο καφέ χρεώνουν τα Starbucks στην Κίνα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες αγορές της. Χαρακτηριστική είναι τιμή των 4,43 δολαρίων (περίπου 3,23 ευρώ) που χρεώνει επί παραδείγματι στο Πεκίνο έναν καφέ τύπου λάτε μεσαίου μεγέθους, δηλαδή ένα-τρίτο περισσότερο από ό,τι κοστίζει στο Σικάγο.

Οι υψηλές τιμές που διατηρεί στην κινεζική αγορά η εταιρία έχουν πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων από τα media της χώρας. Τα κινεζικά ΜΜΕ έχουν θέσει στο στόχαστρο τα Starbucks και άλλες ξένες εταιρίες όπως η Apple, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

«Η Starbucks είναι σε θέση να χρεώνει υψηλές τιμές στην Κίνα, κυρίως λόγω της τυφλής πίστης των καταναλωτών στη συγκεκριμένη αλυσίδα και σε άλλες δυτικές εταιρείες», δήλωσε στο CCTV ο επικεφαλής του Συλλόγου Καφετεριών στη Σαγκάη.

Απαντώντας στα πυρά που δέχεται από τον Τύπο, η εταιρία υπερασπίστηκε τη θέση της λέγοντας ότι οι τιμές αντανακλούν το υψηλότερο κόστος στην Κίνα, όπως τα ενοίκια και οι τιμές των πρώτων υλών.

«Είναι αλήθεια ότι ένας λάτε καφές από τα Starbucks είναι πιο ακριβός στην Κίνα από ότι είναι στις ΗΠΑ», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Τζον Κάλβερ, πρόεδρος της αλυσίδας στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ