2013-10-24 11:44:05
Φωτογραφία για Κύπρος: Σήμερα στη Βουλή τα... χημικά της Συρίας
Με τη μορφή του επείγοντος θα εξεταστεί σήμερα από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων το νομοσχέδιο για κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΟΗΕ- Οργανισμού για.... την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), για εγκατάσταση στην Κύπρο υποστηρικτικής βάσης της Κοινής Αποστολής του ΟΗΕ και του ΟΑΧΟ για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. Η Συμφωνία κάνει αναφορά στους όρους που θα διέπουν τη συνεργασία Κυπριακής Δημοκρατίας – ΟΗΕ / ΟΑΧΟ, κυριότεροι των οποίων είναι:

- η ΚΔ θα παράσχει στην Κοινή Αποστολή τα προνόμια και τις ασυλίες όπως ορίζονται από διεθνείς συμβάσεις.

- Η ΚΔ θα πρέπει να εξαιρεί τους αξιωματούχους και άλλα μέλη της Αποστολής από την καταβολή θεωρήσεων εισόδου και να παράσχει τις απαραίτητες διευκολύνσεις για απρόσκοπτη είσοδο, διαμονή και έξοδο από το έδαφος της Δημοκρατίας τόσο σε αυτούς όσο και στον εξοπλισμό τους.

Η Συμφωνία θα τεθεί επίσημα σε ισχύ κατόπιν ενημέρωσης των ΟΗΕ-ΟΑΧΟ από την ΚΔ, ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εσωτερικές διαδικασίες και πως αυτή έχει επικυρωθεί. Η συμφωνία θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τη τελεσίδικη αποχώρηση της Αποστολής από την ΚΔ, κατόπιν ολοκλήρωσης του έργου της.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΤΟΥΡΕ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΤΟΥΡΕ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ