2013-10-24 11:58:30
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: Προσoχή στο κινέζικο σήμα CE!
Προσέξτε όταν αγοράζετε κάτι με το σήμα CE να έχει το σωστό σήμα.

Δυστυχώς εκτός από το σήμα CE της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει και το CE που σημαίνει "Κινέζικες Εξαγωγές" (China Export).

Η διαφορά στα λογότυπα φαίνεται καθαρά

To CE (Conformité Européenne) της ΕΕ είναι απαραίτητο σε αρκετές κατηγορίες προϊόντων. Για να πάρει CE ένα προϊόν πρέπει να τηρεί κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές ώστε να είναι ασφαλές για τον άνθρωπο.

Τα προϊόντα με το δεύτερο CE δεν γνωρίζουμε αν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Οι ηλεκτρικές συσκευές με το κινέζικο CE μπορεί να έχουν επικίνδυνα χημικά, ακτινοβολία, εύφλεκτα υλικά,υψηλή τάση, κ.λ.π. σε αντίθεση με τα προϊόντα που αυτά που φέρουν το Ευρωπαϊκό CE και έχουν ελεγχθεί.

Τα παιδικά παιχνίδια που έχουν το κινέζικο CE μπορεί να είναι κατασκευασμένα από τοξικά χημικά ώστε να έχουν χαμηλότερο κόστος.


Επίσης τα προϊόντα για εξοικονόμηση ενέργειας, τα μονωτικά, οι σόμπες, οι λέβητες και τα λοιπά αντίστοιχα προϊόντα δεν μπορούν να συγκριθούν σε απόδοση αν έχουν το κινέζικο CE καθώς οι δοκιμές γίνονται με προδιαγραφές του κατασκευαστή και όχι της ΕΕ. Ενδεικτικά, άλλη απόδοση έχει ένα τζάκι αν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι -10°C και άλλη αν είναι 20°C.

Στα πιστοποιητικά CE πάντα αναφέρονται και οι Ευρωπαϊκές προδιαγραφές που τηρεί το προϊόν, τα στοιχεία της εταιρείας που το παράγει, τον οργανισμό που έκανε την πιστοποίηση (notified body) καθώς και τον αριθμό του.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ