2013-10-24 12:48:22
Φωτογραφία για Πάτρα: Δύο βόμβες συγκλόνισαν την πόλη - Οι δράστες είναι (σχεδόν) γνωστοί αλλά λείπουν τα στοιχεία...
Πέρασαν μήνες, συμπληρώθηκαν δικογραφίες, κυκλοφόρησαν πληροφορίες, αλλά δύο πολύκροτες υποθέσεις από το αστυνομικό δελτίο που συγκλόνισαν την πόλη, παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Δύο "ορφανές" βόμβες που τοποθετήθηκαν σε διαφορετικά σημεία της Πάτρας μέσα σε διάστημα περίπου 25 ημερών, εξακολουθούν να προκαλούν ερωτηματικά και φυσικά ανησυχία.

Και αυτό γιατί η ατιμωρησία προκαλεί φόβους οτι οι δράστες μπορεί να επανέλθουν και για διαφορετικούς λόγους να αναστατώσουν την πόλη.

Δεν ήταν η πρώτη, αλλά η δεύτερη βόμβα μεγάλης ισχύος που μέσα σε διάστημα 25 ημερών αναστάτωνε ξημερώματα την Πάτρα.

Η πρώτη (το Γενάρη του 2012) στο κλάμπ των οπαδών του Παναθηναϊκού στην οδό Σαχτούρη, που άφησε πίσω της τεράστιες υλικές ζημιές, ανθρώπους τρομαγμένους και συμπολίτες που έκαναν τον σταυρό τους γιατί ευτυχώς την ώρα της έκρηξης δεν περνούσε από το σημείο άνθρωπος.


Έκρηξη ανάλογης ισχύος είχε σημειωθεί και τα ξημερώματα της 3ης προς την 4η Ιανουαρίου του ίδιου έτους, πάλι στην καρδιά της Πάτρας, στα Υψηλά Αλώνια στην καφετέρια BB KING και πάλι (ευτυχώς) μόνο με υλικές ζημιές.

Η Αστυνομία το έψαξε, αλλά στη δεύτερη περίπτωση δεν κατέληξε.

Στην πρώτη όμως (κλαμπ Παναθηναϊκού) συγκέντρωσε πληροφορίες με τους φερόμενους ως δράστες να κινούνται μεταξύ Πύργου και Αθήνας. Η δικγραφία πήγε στον εισαγγελέα, αλλά μέχρι σήμερα καμία κίνηση δεν ισοδυναμεί με εξέλιξη στην κατεύθυνση της εξιχνίασης.

Στο δια ταύτα, κάτοικοι και επιχειρηματίες της πόλης εξακολουθούν να ζουν υπό το κράτος του φόβου. Και οι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Νίκος Σύφαντος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ