2013-10-24 18:34:05
Φωτογραφία για Η Χρυσταλλένη Τρικωμίτη νεαρή πρεσβευτής της Κύπρου στη Κίνα
Η Χρυσταλλένη Τρικωμίτη θα είναι η “Young Ambassador” (Νεαρή Πρεσβευτής) της Κύπρου πριν και κατά τη διάρκεια των 2ων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων που θα πραγματοποιηθούν στη Νανζίνγκ της Κίνας από 16-28 Αυγούστου 2014.

Την απόφαση αυτή έλαβε το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ, στην τελευταία του συνεδρία στις 21 Οκτωβρίου, λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους του σχετικού προγράμματος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Κύρια υποχρέωση του “Young Ambassador” είναι να ενθαρρύνει και να διευκολύνει τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες, να συμμετέχουν ενεργά στα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των αγώνων παράλληλα με την αγωνιστική τους δραστηριότητα. Προς το σκοπό αυτό κρίσιμη θεωρείται η ανάπτυξη επαφών με τους προπονητές των αθλητών. Ως μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Ομάδας της κάθε χώρας, θα μπορεί επίσης να αναλάβει καθήκοντα προβολής των δραστηριοτήτων της, αναπτύσσοντας επαφές με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και ενημέρωσης των οικογενειών των αθλητών για τα αποτελέσματα και τις συνθήκες παραμονής τους.


Οι Νεαροί Πρεσβευτές, θα παρακολουθήσουν ειδικό σεμινάριο που θα διοργανώσει η ΔΟΕ στα τέλη του Μάρτη, μαζί με τους Αρχηγούς Αποστολών κάθε χώρας. Η ΔΟΕ ενθαρρύνει όπως η συνεργασία των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών με τους Νεαρούς Πρεσβευτές, για την προώθηση και προβολή των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, συνεχιστεί και μετά το τέλος των Αγώνων.

H Χρυσταλλένη Τρικωμίτη, είναι 20 ετών και φοιτήτρια Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Ως αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής ήταν μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012». Το 2010 στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Δελχί κατέκτησε πέντε συνολικά μετάλλια. Γνωρίζει την Ελληνική, την Αγγλική, και τη Ρωσική γλώσσα.

Οι υποχρεωτικές απαιτήσεις και τα στοιχεία της προσωπικότητας, που συνθέτουν το προφίλ του υποψήφιου Νεαρού Πρεσβευτή, πέραν της δυνατότητας να παραβρίσκεται στους αγώνες τον προσεχή Αύγουστο, είναι να είναι ηλικίας 18-25 ετών, να επιδεικνύει ενδιαφέρον και να έχει εμπειρίες από τον αθλητισμό, να βρίσκεται εντός του εκπαιδευτικού συστήματος, να γνωρίζει αρκετά καλά την Αγγλική γλώσσα, και να έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας με τα Μ.Μ.Ε. και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Τα έξοδα παρακολούθησης του σεμιναρίου τον Μάρτιο, αλλά και της παρουσίας στους αγώνες, καλύπτονται από την ΔΟΕ.
24h.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ