2013-10-24 22:07:34
Φωτογραφία για Πατούλης: Ισότιμη υγεία στην Ευρώπη
ONMED. Το μήνυμα «Δικαίωμα σε μια ισότιμη Υγεία για όλους Ευρωπαίους» έστειλε από τη Νυρεμβέργη ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης στο συνέδριο της IV Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, καλώντας τις κυβερνήσεις της Ευρώπης να δημιουργήσουν ένα Κοινό Υγειονομικό Σύστημα Ισότιμης Υγείας, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των πολιτών στις χώρες μέλη της.

Ο κ. Πατούλης κατά την ομιλία του, τόνισε ότι η οικονομική κρίση των λαών της Ευρώπης, και ιδιαίτερα του νότου, δεν πρέπει να σημαίνει υγειονομική έκπτωση των πολιτών, σε όποια χώρα και αν ζουν.

«Άλλο είναι ο εξορθολογισμός των οικονομικών και η χρηστή διαχείριση στη διοίκηση των χωρών, και άλλο τα δυσβάστακτα μέτρα να δημιουργούν ανθρωποκτονική κρίση σε κάποιες χώρες της Ευρώπης. Επειδή στην Ελλάδα, επί πολλές δεκαετίες, δεν υπήρχαν ούτε ελεγκτικοί μηχανισμοί ούτε ηλεκτρονική συνταγογράφηση, είχαμε μια Υγεία υψηλού κόστους με χαμηλή ανταπόδοση στον Πολίτη
. Και αυτό, όχι από ευθύνη των Παρόχων Υγείας και των ασθενών, αλλά από ευθύνη των εκάστοτε Κυβερνόντων της Υγείας. Ήδη Έλληνες γιατροί βρίσκονται σε όλα τα υγειονομικά συστήματα της Ευρώπης, παράγοντας σπουδαίο ερευνητικό και επιστημονικό έργο, με τους κανόνες ποιότητας των ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και των ΗΠΑ. Αυτό αναδεικνύει ότι το πρόβλημα της Υγείας στη χώρα μας «υψηλού κόστους και χαμηλής ποιότητας» δεν προκύπτει από τους υγειονομικούς που σε όλο τον κόσμο θριαμβεύουν, αλλά από τις κακές πολιτικές που εδώ και πολλά χρόνια είχαν εγκαθιδρυθεί ή διατηρηθεί από τις εκάστοτε ηγεσίες».

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ μίλησε επίσης για τον Ιατρικό Τουρισμό και τις προοπτικές της Ελλάδας ως χώρας προορισμού καθώς και για τις συνεργασίες που μπορούν να αναπτυχθουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ