2013-11-02 21:16:05
Φωτογραφία για Καρδίτσα: Εργασίες αποκατάστασης στο βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης τμημάτων τείχους και πυριτιδαποθήκης όπως και συντήρηση-προστασία αρχιτεκτονικών λειψάνων στο βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου, στο νομό Καρδίτσας.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών έχουν ολοκληρωθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, όσον αφορά το φυσικό αντικείμενο που υλοποιήθηκε στο Γ΄ ΚΠΣ, ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει αποκατάσταση του κτιρίου της πυριτιδαποθήκης με εργασίες αρμολόγησης και ανακατασκευής των τοιχοποιιών της και καθαρισμό του δαπέδου της. Επίσης, περιλαμβάνει αποκατάσταση της βόρειας πύλης, όπου καθαιρέθηκε ένα επικίνδυνο τμήμα μεταγενέστερης τοιχοποιίας αναδείχθηκαν οι παρειές της, ενώ έγινε σκυροδέτηση στο υπέρθυρο της βόρειας πύλης και υποστήριξη με ξύλινους δοκούς.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 425.000,00 ευρώ.

Το κάστρο Φαναρίου είναι ένα μικρό οχυρό εκτάσεως 2,6 στρεμμάτων με ακανόνιστο πολυγωνικό σχήμα πλάτους 2,00μ., που ακολουθεί το φυσικό ανάγλυφο του εδάφους και σώζεται ακέραιο, με εξωτερικό ύψος 9,00-13,00μ. Σχεδόν όλα τα κτίρια στο εσωτερικό του βυζαντινού κάστρου χρονολογούνται κατά την Οθωμανική περίοδο (1387-1897) και κυρίως την ύστερη περίοδο (18ος -19ος αιώνας).
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ