2013-11-02 23:27:07
Φωτογραφία για Εκπομπές του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας 89,5
Από το Γραφείο Τύπου

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 07:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από τον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Λαμίας.

12:00 ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Το τραπέζι της Κυριακής» που παρουσιάζουν ο Πορφύριος Νταλιάνης Δρ θεολογίας, ο Γιώργος Ντόκος, θεολόγος και ο ΝίκοςΜανωλόπουλος, πολιτικός επιστήμων, έχει σήμερα θέμα: «Πίστη και γνώση». Καλεσμένοι είναι ο π. Δημήτριος Μπαθρέλος, η κα Μαρία Παζάρσκη, Δρ Θεολογίας και η κα Σοφία Χασιώτη, Δρ Θεολογίας.

15:00 ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Μνημεία τέχνης της Μεσογείου», που παρουσιάζει ο Λέκτορας του Παν/μίου Αθηνών Χρήστος Καραγιάννης αναφέρεται σε γνωστά και άγνωστα μνημεία τέχνης της Μεσογείου. Το θέμα, σήμερα, είναι: «Οι Ιεροί Ναοί του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αλεξάνδρεια».


15:30 ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΤΙΖΕΤΑΙ - ΘΕΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΝΑΟΔΟΜΙΑΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Μία Εκκλησία κτίζεται - Θέματα Ορθόδοξης Ναοδομίας», που παρουσιάζει η Επίκουρη Καθηγήτρια του Παν/μίου Αθηνών Ιωάννα Στουφή Πουλημένου, αναφέρεται στον Ορθόδοξο Ναό, στην ιστορία του, στην αρχιτεκτονική, στην διακόσμηση και στην άμεση σχέση του με τη Θεία Λατρεία. Το θέμα, σήμερα, είναι: «Παλαιοχριστιανικά μνημεία των αρχαίων Φιλίππων». Καλεσμένη είναι η κα Αγγελική Τριβυζαδάκη, Λέκτορας στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

16:30 Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Θεολογία στη ζωή μας», που αναφέρεται στο τι είναι η Θεολογία και πως μπορεί να βιωθεί στην καθημερινή ζωή και παρουσιάζει ο ΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, έχει σήμερα θέμα: «Το Δόγμα του Μυστηρίου της Αγίας Τριάδος».

17:00 ΑΓΙΑΣΜΑΤΑ (Ε)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στα αγιάσματα της Ελλάδος. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Το αγίασμα της Ιεράς Μονής ΠαναγίαςΕικοσιφοινίσσης Παγγαίου». Καλεσμένος είναι ο ΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης Δράμας, κ. Παύλος.

18:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

19:00 ΒΙΒΛΙΟΝ ΑΝΕΩΓΜΕΝΟΝ

Στην εκπομπή αυτή του Ρ/Σ, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός παρουσιάζει και σχολιάζει το βιβλίο: «Η αφήγηση της ¨Ορέστειας¨ του Αισχύλου» της ΖακλίνΝτε Ρομιγύ. Μετάφραση: Ανθή Ξενάκη. Εκδόσεις Ωκεανίδα.

20:00 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (Ε)

Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, επιχειρεί να παρουσιάσει την επιρροή και παρουσία του δημοτικού τραγουδιού στη Νεοελληνική λογοτεχνία. Σήμερα, το θέμα είναι: «Η σχέση του Παλαμά με το δημοτικό τραγούδι». Καλεσμένος είναι ο ποιητής και δοκιμιογράφος Παντελής Μπουκάλας.

22:00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: ΖΗΣΙΜΟΣ ΛΟΡΕΝΤΖΑΤΟΣ - ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «ΖήσιμοςΛορεντζάτος - Το πρόσωπο, ο βίος και το έργο του». Την εκπομπή παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος. Καλεσμένος είναι ο κ. ΔημήτρηςΜαυρόπουλος, θεολόγος και εκδότης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ