2013-11-05 01:30:07
Φωτογραφία για Γαλλία: «Αναμφίβολη» η ενίσχυση της στρατιωτικής της παρουσίας στο Μάλι
Η Γαλλία θα ενισχύσει «αναμφίβολα» την στρατιωτική της παρουσία στο Μάλι μετά τη δολοφονία - το Σάββατο - των δύο γάλλων δημοσιογράφων του ραδιοφωνικού σταθμού RFI στο Κιντάλ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ.

«Η Minusma (η δύναμη του ΟΗΕ) και οι ένοπλες δυνάμεις του Μάλι έχουν αναπτυχθεί πλέον στην περιοχή», υπενθύμισε η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης στο Echos-TV.

«Εμείς έχουμε ακόμη εκεί σχεδόν 3.000 γάλλους στρατιωτικούς, θα πρέπει αναμφίβολα να ενισχύσουμε κι άλλο την παρουσία μας για να μπορέσουμε να πατάξουμε την τρομοκρατία», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε ερώτηση σχετικά με την ανάπτυξη νέων δυνάμεων στο Μάλι, η κ. Βαλό-Μπελκασέμ διευκρίνισε αργότερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν ήθελε να πει τίποτε άλλο πέραν αυτού που δήλωσε ήδη ο υπουργός Εξωτερικών το πρωί, δηλαδή ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι εγγυήσεις για την ασφάλεια της συγκεκριμένης ζώνης.


Ο Λοράν Φαμπιούς ανακοίνωσε ότι «η προστασία της ασφάλειας στο σύνολο της ζώνης και των γειτονικών ζωνών» θα είναι αυξημένη, ωστόσο δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Μάλι, Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, δήλωσε ότι η χώρα του θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βρεθούν αυτοί που ευθύνονται για την δολοφονία των δύο δημοσιογράφων.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε τους ενόχους», δήλωσε ο κ. Κεϊτά υποδεχόμενος στην Μπαμακό μέλη της σύνταξης του RFI. «Από σήμερα ήδη έχουμε ξεκινήσει δικαστική έρευνα για τις δολοφονίες και απόψε γάλλοι ερευνητές αναμένονται εδώ για να εργαστούν μαζί με τους συναδέλφους τους στο Μάλι», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ