2013-11-05 21:17:05
Φωτογραφία για Βράβευση συντελεστών Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου  με… άρωμα Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
Ο 2ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό ρεκόρ συμμετοχών και επιδόσεων και έγινε σημείο αναφοράς για την πόλη, τη χώρα και το δρομικό κίνημα.

Η Οργανωτική Επιτροπή θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή της διοργάνωσης, βραβεύοντάς τους το βράδυ της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου.

Τον απολογισμό της διοργάνωσης έκανε ο γενικός διευθυντής, Δρόσος Χριστόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Η τεράστια επιτυχία του 2ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης οφείλεται στους ανθρώπους που πίστεψαν σ’ αυτήν. Χωρίς τις εθελοντικές ομάδες, τους φορείς, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές, δε θα μπορούσε να γίνει τίποτε. Καταφέραμε να κατεβάσουμε στους δρόμους 11.500 συμμετέχοντες, σημειώνοντας μια εκπληκτική αύξηση 236% σε σχέση με το περσινό πρώτο εγχείρημα».

Παράλληλα, ο κ. Χριστόπουλος έκανε ξεχωριστή αναφορά στην απώλεια του 49χρονου δρομέα: «Χάσαμε τον Δημήτρη, παρά την άμεση επέμβαση των διασωστών και των γιατρών. Από κοινού με την οικογένειά του, θα ξεκινήσουμε εκστρατεία ενημέρωσης και διαφώτισης των δρομέων, σχετικά με την προστασία της υγείας τους και τη συμμετοχή τους στους δρόμους υγείας, ώστε ο Δημήτρης να είναι αυτός που θα σώσει άλλες ανθρώπινες ζωές».


Εκ μέρους του συνδιοργανωτή Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε: «Εγώ δε χαίρομαι μόνο για τα ρεκόρ που σπάνε, αλλά κυρίως επειδή η πόλη μας είναι σε θέση να διοργανώνει τόσο μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Η Θεσσαλονίκη απέκτησε προστιθέμενη αξία μέσα από το 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’, που θα γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο, σε μια χρονιά μάλιστα που η Θεσσαλονίκη θα είναι Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας και θα γιορτάσουμε διπλά».

Μετά την προβολή του επίσημου βίντεο του 2ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, το οποίο επιμελήθηκε η Honeybee Audiovisual, το λόγο πήραν οι αθλητές.

Η νικήτρια της αντίστοιχης περσινής διοργάνωσης, Δήμητρα Ιορδανίδου, έζησε φέτος μια ξεχωριστή εμπειρία, αφού έτρεξε στα 5.000 μ. στο πλευρό της φίλης της, Ευφροσύνης Μπαμπάτσικου, η οποία κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Η αθλήτρια του «Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων» δήλωσε: «Ο 1ος Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’, το 2006, ήταν για μένα η αφορμή να ξεκινήσω πάλι τον αθλητισμό. Τότε υπήρχαν λίγοι συμμετέχοντες, αλλά πλέον έχουν αλλάξει πολλά και χαίρομαι που βλέπω τους δρόμους της Θεσσαλονίκης να γεμίζουν δρομείς. Ελπίζω να συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα».

Ο υπερμαραθωνοδρόμος Γιώργος Κρυστάλλης, που τον Απρίλιο είχε τρέξει διαδοχικά στον Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και στο δρόμο 5.000 μ., επέλεξε αυτή τη φορά διαφορετικό ρόλο, έχοντας καθήκοντα σχολιαστή στη μετάδοση της TV100:

«Δηλώθηκα κανονικά στα 5.000 μ., αλλά τελικά δεν κατέβηκα, επειδή ένιωσα ότι έπρεπε να συμβάλω ώστε ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος να γίνει καλύτερα γνωστός στον κόσμο. Γι’ αυτό αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση της TV100 για να βοηθήσω τους τηλεθεατές να αντιληφθούν καλύτερα τον αγώνα.

Η αίσθηση του αθλητή που πηγαίνει στην αφετηρία και ετοιμάζεται να τρέξει, είναι μοναδική, είτε τερματίσει πρώτος είτε τελευταίος. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, αλλά και ένα πολύ μεγάλο μπράβο και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές. Για κάθε δρομέα, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση το να φτάνει στο σημείο ανεφοδιασμού και να παίρνει ένα ποτήρι νερό από έναν χαμογελαστό εθελοντή».

Τη δική του εμπειρία κατέθεσε ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και Αντιπρύτανης, Γιώργος Κώστα, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε όλες τις διοργανώσεις, από το 2006 μέχρι σήμερα:

«Τρέχω μαζί με την οικογένειά μου για την ψυχική μου υγεία -αφού όποιος είναι εκνευρισμένος μπορεί να φορέσει τα αθλητικά του παπούτσια και να λύσει αμέσως τα μισά του προβλήματα- για τη σωματική μου υγεία, αλλά και για την αναψυχή μου: Η αγωνία του πρωτάρη, η προσδοκία ενός ατομικού ρεκόρ, όλα τα συναισθήματα ενός δρομέα είναι μοναδικά».

Στη συνέχεια, βραβεύθηκαν η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης (τα βραβεία παρέλαβε ο Διευθυντής της Τροχαίας, Θεόδωρος Τυριακίδης από τον τεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης, Νίκο Χαλάτση, και το μέλος της Ο.Ε., Γιώργο Σαμψούρη), καθώς και η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κ. Μακεδονίας (την πλακέτα παρέλαβε ο Υποστράτηγος Γεώργιος Παυλίδης).

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν επίσης για την υποστήριξή τους την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης (χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος, Τάσος Τομπούλης), το Ολυμπιακό Μουσείο (τιμήθηκε η Διευθύντρια, Κυριακή Ουδατζή) και το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Α.Π.Θ. (το οποίο εκπροσώπησε ο Υπεύθυνος Αθλητικών Προγραμμάτων, Βασίλης Παπαχαρίσης).

Ακολούθησε η βράβευση των χορηγών (WIND, Ε.Υ.Α.Θ., ΙΚΕΑ, Μασούτης, DHL, SPORT 2000, Lucozade, Φροντιστήρια Μπαχαράκη, Inter-Truck, Grand Hotel Palace), οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των οποίων είπαν τα εξής:

Γιώργος Τσαπρούνης (Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND): «Η ιδέα για την ενασχόληση της WIND με το δρομικό κίνημα γεννήθηκε εδώ στη Θεσσαλονίκη, τον Απρίλιο του 2011. Καταφέραμε να το μετατρέψουμε στο μαζικότερο, το υγιέστερο και το πιο ελπιδοφόρο κίνημα στην Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε και του χρόνου να στηρίζουμε τις διοργανώσεις, τόσο το Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’, όσο και το Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο.

Συμμετέχω σε όλους τους αγώνες που υποστηρίζει η WIND και θέλω να πω σε όλους να κάνουν το ίδιο. Επιπλέον, όσοι τρέχουν με τη WIND, το κάνουν για καλό σκοπό. Από το 2011 έχουμε συγκεντρώσει και προσφέρει 60.000 ευρώ σε φιλανθρωπικούς φορείς, μέσα από την συμμετοχή στους αγώνες. Ραντεβού τον Απρίλιο...».

Αντώνης Ντόνας (εκπρόσωπος της «SPORT 2000»): «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τη ‘SPORT 2000’, που της δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχει σε μια γιορτή τόσο σημαντική για την πόλη μας. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός, ότι εκτός της μεγάλης συμμετοχής των δρομέων υγείας, οι δύο διοργανώσεις τις οποίες πραγματοποιεί ο Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων κάθε Απρίλιο και Οκτώβριο είναι ενταγμένες στο διεθνές καλεντάρι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Παναγιώτης Ζελελίδης (Διευθυντής του ξενοδοχείου «Grand Hotel Palace»): «Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, πιστεύω ότι έδωσαν μεγάλη χαρά στους συμπολίτες μας. Η Θεσσαλονίκη έδειξε μεγάλη εξωστρέφεια και δυναμισμό μέσα από αυτή τη διοργάνωση. Θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε και το 2014».

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν και στους επίσημους προμηθευτές της διοργάνωσης (MLS, Αδαμίδης Α.Ε., Dole, Performance Store, Athos Security, Honeybee Audiovisual).

Ο παριστάμενος Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της «Αδαμίδης Α.Ε.», Αλέξανδρος Αδαμίδης, ανέφερε: «Είμαστε από πέρσι αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια, επειδή πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός στέλνει τα δικά του σημαντικά μηνύματα. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου».

Ανάμεσα στους τιμώμενους φορείς ήταν και ο Σύνδεσμος Επισήμων Κριτών Στίβου Θεσσαλονίκης, με τον πρόεδρό του, Παναγιώτη Αστεριάδη, να παραλαμβάνει τη σχετική πλακέτα.

Ειδική μνεία έγινε στην TV100, που είχε την τηλεοπτική παραγωγή και κάλυψη του 2ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, στέλνοντας την εικόνα του αγώνα σε όλο τον πλανήτη μέσω της ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης. Το βραβείο της Δημοτικής Τηλεόρασης παρέλαβε η Διευθύντρια Προγράμματος, Πόπη Αστεριάδου.

Παράλληλα, οι διοργανωτές ευχαρίστησαν όλους τους χορηγούς επικοινωνίας (FM100, Sport24.gr, Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5, Αθλητικό Metropolis 95.5 και Metrosport, Voria.gr, ALPHA 9.89 και ALPHA 96.5 Θεσσαλονίκης, ΟΛΑ FM, RSO, Biscotto.gr, Mycampus.gr, ZOO Radio, 1055 Rock, Thessaloniki City Guide, RoadStory.gr, Runningnews.gr, Runner Magazine, Athletics Magazine, Stivoz.gr και Stivosnews.gr).

Τη βράβευση των εθελοντικών φορέων προλόγισε το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννης Πανανάκης, που ευχαρίστησε θερμά όλους τους εθελοντές της διοργάνωσης, υπογραμμίζοντας την αφοσίωσή τους.

Στη συνέχεια, έγιναν οι απονομές στην Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης (την πλακέτα παρέλαβε η Αντιπρόεδρος Νάστια Σταυρίδου, στους Έλληνες Διασώστες (το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος, Αναστάσιος Τσαρούχας), στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών (το βραβείο παρέλαβε ο Υπαρχηγός, Ευάγγελος Στρατής), στη Διασωστική Ομάδα Αγ. Παύλου (το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος, Ιωάννης Αξιώτης), στην Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης (το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος, Ιωάννης Τσακτσίρας), στην Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας (το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος, Ιωάννης Δελημήτρου), στην Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Χαλκηδόνας (το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος, Γιώργος Τσενόλης), στη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος, Γιάννης Σιδηρόπουλος), στην Ένωση Μοτοσικλετιστικών Συλλόγων Ν. Θεσσαλονίκης (το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος, Νίκος Χριστοφής), στη Ραδιο-Ερασιτεχνική Λέσχη Μακεδονίας (το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος, Φώτης Νιώτης), στην Πρότυπη Ραδιο-Ερασιτεχνική Ομάδα (το βραβείο παρέλαβε το μέλος του Δ.Σ., Ηλίας Παπανικολάου) και στο ΕΚΑΒ.

Για το σημαντικό ρόλο των εθελοντικών οργανώσεων σχετικά με την ασφάλεια της διαδρομής και των δρομέων μίλησαν τα μέλη της τεχνικής επιτροπής της διοργάνωσης Ματθαίος Καϊσίδης και Γιάννης Χατζόπουλος.

Για το φινάλε της εκδήλωσης επιφυλάχθηκε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους φορείς κοινωνικής ευθύνης που υποστήριξαν και υποστηρίχθηκαν από τη διοργάνωση και οι οποίες βραβεύθηκαν για την συνολική κοινωνική προσφορά τους. Συγκεκριμένα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στην ΕΛΕΠΑΠ (εκπροσωπήθηκε από την Ελένη Γραβάνη, η οποία ανέγνωσε επιστολή της Προέδρου της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης, Λίλας Μπακατσέλου), στο Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Θεοδόση Γεωργιάδη, στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδας «Λάμψη», που εκπροσωπήθηκε από τον Παΐσιο Παυλίδη, στον Δεσμό, στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα», στην Α21 Campaign, καθώς και στο Παράρτημα Μακεδονίας - Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, εκ μέρους του οποίου παρέστη ο Πρόεδρος, Γιώργος Αυγουστίδης.

Η βραδιά έκλεισε με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τον αγώνα της 19ης Οκτωβρίου και με την υπόσχεση των διοργανωτών να είναι ακόμα καλύτεροι στο επόμενο μεγάλο ραντεβού, για τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», στις 6 Απριλίου 2014, όπου ο στόχος θα είναι πλέον οι 15.000 δρομείς!
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ