2013-11-06 16:44:05
Φωτογραφία για Ελένη Ζαρούλια: «Τα δικαστήρια σας δε με αφορούν, πιστεύω μόνο στη θεία δίκη»
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας των βουλευτών Μαρίας Διακάκη, Βασίλη Καπερνάρου, Ελένης Ζαρούλια, Ευστάθιου Μπούκουρα, Ηλία Παναγιώταρου και Ηλία Κασιδιάρη η κυρία Ζαρούλια πήρε το λόγο και είπε: «Επιθυμώ την άρση της ασυλίας μου για να μάθω για ποιο λόγο μετέφερα μια σφαίρα στο στόμα του Λύκου όπως με κατηγορούν».

Αμέσως μετά η κυρία Ζαρούλια φωνάζοντας από τα έδρανα της Βουλής είπε απευθυνόμενη προς το προεδρείο: «Τα δικαστήριά σας δεν με αφορούν, πιστεύω μόνο στη θεία δίκη», ενώ χαρακτήρισε την όλη διαδικασία παράνομη καθως όπως είπε δεν παρίστανται οι τρεις βουλευτές του κομματος της Χ.Α. αφού δεν επιτρέπεται η μεταφορά τους από τις φυλακές στη Βουλή.

«Εσείς οι υποτιθέμενοι θεματοφύλακες της Δημοκρατίας καταστρατηγείτε τους νόμους και η εισαγγελέας κάνει κατάχρηση εξουσίας απαγορεύοντας σε δυο βουλευτές και έναν αρχηγό κόμματος να έρθουν στην ψηφοφορία».


Μάλιστα η κυρία Ζαρούλια δεν δίστασε να προχωρήσει ακόμα παραπέρα και να κάνει λόγο για τυράννους: «Είστε οι χειρότεροι τύραννοι στην ιστορία του τόπου. Με τις δολοπλοκίες σας έχετε κάνει τον λαό να θέλει να κάνει εμετό».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά την συζήτηση της δικής του περίπτωσης ασυλίας και τόνισε ότι το κόμμα του αποχωρεί από την αίθουσα καθώς θεωρούν παράνομη την όλη διαδικασία.

Μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης κατήγγειλε ότι σκοπίμως δεν αναγνώστηκαν τα ονόματα των Μιχαλολιάκου, Λαγού και Παππά: «Θεωρώ πως η παρούσα ψηφοφορία είναι παράνομη, όπως και η χθεσινή, διότι κάποιοι επίορκοι αποφάσισαν να διαγράψουν από τη λίστα των βουλευτών τρεις εκλεγμένους βουλευτές από τον ελληνικό λαό, το Νίκο Μιχαλολιάκο, το Χρήστο Παππά και τον Ιωάννη Λαγό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασιδιάρης και πρόσθεσε: «Όποιος, λοιπόν, έλαβε την απόφαση να τους διαγράψει από τη λίστα των βουλευτών, στην ουσία είναι ένοχος για κατάλυση του πολιτεύματος, για ένα βαρύτατο αδίκημα το οποίο επισείει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης», δήλωσε ο κ. Κασιδιάρης, αναφέροντας το εξής: «Θα απέχουμε, λοιπόν, από την παρούσα ψηφοφορία, διότι είναι παράνομη».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του Ηλία Κασιδιάρη, ο προεδρεύων της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι «τα ονόματα αναγνώστηκαν και σήμερα, αλλά και όλες τις προηγούμενες ημέρες, όπως γνωρίζω».

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ