2013-11-07 22:09:32
Φωτογραφία για Μπάμπεργκ-Αρμάνι Μιλάνο 62-76
Με μεγάλο "διπλό" επέστρεψε στις νίκες η Αρμάνι Μιλάνο που πέρασε από την Γερμανία με 62-76. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μπάνκι ήταν ο Αλεσάντρο Τζεντίλε.

Το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, η συνέπεια και η σταθερότητα της Μιλάνο ήταν αρκετά για να της χαρίσουν την δεύτερη νίκη της στην Euroleague. Οι Ιταλοί κέρδισαν με 76-62 την Μπάμπεργκ που προσπαθούσε να απειλήσει μόνο με κάποια ξεσπάσματα. Για τους νικητές εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αλεσάντρο Τζεντίλε που σταμάτησε στους 18 πόντους. Για τους ηττημένους πάλεψε ο Ζακ Ράιτ, όμως ήταν απελπιστικά μόνος.

Με σερί 6-0 ξεκίνησε το παιχνίδι η Αρμάνι αναγκάζοντας έπειτα από μόλις ένα λεπτό αγώνα τον Κρις Φλέμινγκ να πάρει εσπευσμένα το πρώτο του τάιμ άουτ. Οι φωνές του Γερμανού τεχνικού είχαν αποτέλεσμα, καθώς η Μπάμπεργκ απάντησε με ένα επιμέρους  12-2 (12-8 στο 4') και πλέον το παιχνίδι ξεκίνησε να παίρνει την μορφή που όλοι περίμεναν. Σκληρές άμυνες, μάχη για κάθε φάση και ενέργεια συνέθεταν το σκηνικό ενός παιχνιδιού που και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη ώστε να φτάσουν πιο κοντά στην πρόκριση στο ΤΟΡ 16. Ο Μάρκοτα (7π.) για τους γηπεδούχους και ο Τζεντίλε (8π.) για τους φιλοξενούμενους είχαν αναλάβει να οδηγήσουν επιθετικά τις ομάδες τους (18-20 στο 10').


Οι... χαλαρές άμυνες χαρακτήρισαν την έναρξη της δεύτερης περιόδου κι αυτό ευνόησε την Μιλάνο που είχε περισσότερη ευστοχία στα σουτ της (23-27 στο 12'). Η αχίλλειος πτέρνα της γερμανικής άμυνας ήταν η αντιμετώπιση στην καλή κυκλοφορία της μπάλας των Ιταλών, καθώς χάλαγε εύκολα η ισορροπία με αποτέλεσμα να βγαίνουν πολλά ελεύθερα σουτ, τα οποία για κακή τύχη των φιλοξενούμενων σπάνια έβρισκαν στόχο (25-32 στο στο 14'). Στο μπάσκετ, όμως όταν δεν... βάζεις τότε μοιραία θα δεχτείς και κάπως έτσι Νιούμαν και Ράιτ έφεραν μείωσαν στους 2 (30-32 στο 16'). Βλέποντας την Μπάμπεργκ να πλησιάζει πήρε εκ νέου το... όπλο του ο Αλεσάντρο Τζέντιλε, ο οποίος με 4 συνεχόμενους πόντους και με μία ασίστ που κατέληξε σε καλάθι και φάουλ του Σάμιουελς έδωσε εκ νέου αέρα 8 πόντων στην ομάδα του (31-39 στο 18'). Η συνέπεια και η σταθερότητα των Ιταλών τελικά επιβραβεύτηκε κλείνοντας το ημίχρονο με διψήφια διαφορά για πρώτη φορά (33-43 στο 20').

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια βρήκε τους Γερμανούς πιο ετοιμοπόλεμους, όμως αυτό δεν αιφνιδίασε τους Μιλανέζους που περίμεναν την αντίδραση των γηπεδούχων (42-49 στο 25'). Οι παίκτες του Φλέμινγκ, όμως ήταν επίμονοι και δεν τα παράτησαν κάτι που επιβραβεύτηκε, καθώς με επιθετικό πλουραλισμό έτρεξαν ένα επιμέρους 11-7 και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο -5 (51-56 στο 30').

Η Μπάμπεργκ πλέον είχε αρχίσει να πιστεύει στην ανατροπή, την ίδια ώρα που η Αρμάνι ένιωθε και πάλι την πίεση στις πλάτες της. Οι Ράιτ και Τσίρμπες έπειτα από 1 λεπτό στη τέταρτη περίοδο "έβαλαν και πάλι φωτιά" στο ματς (54-56 στο 31'). Σε εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες αγχώθηκαν με αποτέλεσμα να βγάλουν εκνευρισμό στις επιθετικές τους επιλογές και να μείνουν για περίπου 2 λεπτά χωρίς να σκοράρουν. Ο... γόρδιος δεσμός λύθηκε από πλευράς Ιταλών με ένα τρίποντο του Χάινς και 4 συνεχόμενους πόντους δια χειρός Λάνγκφορντ (54-63 στο 36'). Οι παίκτες του Μπάνκι είχαν καταφέρει να ξαναφέρουν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν και δεν σκόπευαν να δώσουν και πάλι ελπίδες στους γηπεδούχους (59-70 στο 38'). Ο αγώνας τελικά ολοκληρώθηκε με τους Ιταλούς να παίρνουν το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα τους στην διοργάνωση (62-76)

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ