2013-11-09 09:55:49
Φωτογραφία για Τσίπρας: Έλληνες, δεσμεύομαι. Θα επαναφέρω τον κατώτατο στα 751 ευρώ!
Για «καταστροφικό πρόγραμμα λιτότητας» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο πλαίσιο του συμποσίου του Levy Economics Institute, όπου υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ «Το καταστροφικό πρόγραμμα της λιτότητας και του μνημονίου πρέπει να σταματήσει τώρα. Διαφορετικά, η συνέχισή του αποτελεί συνειδητή εγκληματική επιλογή με θύματα των οποίων δεν απειλείται πλέον μόνο η ευμάρεια, αλλά η ίδια τους η ζωή» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Η υποκρισία πρέπει να σταματήσει και να σταματήσει άμεσα, γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές. Να καταλογίσουμε τις ευθύνες, αλλά κυρίως να αναζητήσουμε τη διέξοδο» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι το κόμμα του έχει διαμορφώσει εναλλακτικό σχέδιο «με στόχο τη σταθεροποίηση της οικονομίας, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα δώσει ένα τέλος στην ελεύθερη πτώση των μισθών αλλά δεσμεύτηκε ότι «θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ ανεξαρτήτως ηλικίας», εξηγώντας ότι αυτό δεν αποτελει φιλανθρωπία αλλά μέρος του σχεδίου για έξοδο από την κρίση.


Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι χρειάζεται πολιτική βούληση για να «χτυπηθούν» τα μεγάλα συμφέροντα, το λαθρεμπόριο και η φοροδιαφυγή, «την οποία διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ υποστήριξε ότι οι τράπεζες «των οποίων η αναχρηματοδότηση γίνεται με δημόσιο δανεικό χρήμα» πρέπει να περάσουν υπό δημόσιο έλεγχο.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε ότι «αποτελεί χρέος πατριωτικό και δημοκρατικό να απομακρυνθεί αυτή η κυβέρνηση και να αναλάβει μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα σπάσει τον φαύλο κύκλο».
star.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ξύπνησε στο... νεκροτομείο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ξύπνησε στο... νεκροτομείο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ