2013-11-09 19:00:07
Φωτογραφία για Ο ΠΑΟΚ... ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Όπως συνηθίζει φέτος, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέλυσε τον επόμενο αντίπαλο της ομάδας, στην προκειμένη περίπτωση τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι η αναμέτρηση με τους ερυθρόλευκους είναι από αυτές που χαρακτηρίζουν μια ολόκληρη σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην «ακτινογραφία» της ομάδας του Μίτσελ, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά σε Μήτρογλου, Ρομπέρτο, Φουστέρ Σαβιόλα.

Αναλυτικά:

Είναι από τα παιχνίδια που χαρακτηρίζουν μια ολόκληρη σεζόν. Που, υπό προϋποθέσεις, «μεγαλώνουν» το ποδόσφαιρο. Αναγκάζουν τους πάντες να στρέψουν την προσοχή τους. Είναι, πολύ απλά, ένα μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της Super League. Τους δύο διεκδικητές του τίτλου που έπειτα από τις δέκα πρώτες αγωνιστικές έχουν ξεχωρίσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός αυτή τη σεζόν ουσιαστικά κάνει ένα νέο αγωνιστικό ξεκίνημα παρότι κράτησε στον πάγκο τον Μίτσελ, ο οποίος αντικατέστησε τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στα μέσα του προηγούμενου πρωταθλήματος. Το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα του Πειραιά πούλησε τον Φέισα στη Μπενφίκα και τον Φετφατζίδη στη Τζένοα, έδωσε τους Τζιμπούρ, Αμπντούν κι έφερε στο Καραϊσκάκη 14 καινούριους παίκτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν αποκτήσει σημαντικό ρόλο στην ομάδα που φτιάχνει ο Ισπανός τεχνικός.


Με αυτά τα δεδομένα ο Μίτσελ προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία και παρότι στην αρχή της σεζόν δέχτηκε έντονη κριτική για τις εμφανίσεις του Ολυμπιακού, τ’ αποτελέσματα δείχνουν ένα πετυχημένο ξεκίνημα.

Ο αγώνας που άλλαξε τα δεδομένα στην ως τώρα πορεία του αντιπάλου του ΠΑΟΚ ήταν η νίκη στην έδρα της Αντερλεχτ που εξασφάλισε στην ομάδα και στον Μίτσελ άνεση χρόνου για να δουλέψουν. Στη Super League ο Ολυμπιακός μετρά εννιά νίκες και μία ισοπαλία στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό και μπαίνει στο αυριανό ματς με διαφορά τριών βαθμών. Τα πρόσωπα που ως τώρα έχουν ξεχωρίσει στον Ολυμπιακό είναι τα εξής:

Ο… σωτήρας

Ρομπέρτο

Ο Ολυμπιακός θα ήταν μια τελείως διαφορετική ομάδα, με άλλα αποτελέσματα αν δεν είχε κάτω από τα δοκάρια του τον Ισπανό πορτιέρο. Δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Ρομπέρτο ελπίζει πως με τις εμφανίσεις του θα καταφέρει να κερδίσει φανέλα βασικού στους ροχιμπλάνκος που υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Σιμεόνε τρελαίνουν κόσμο.

Ο Ρομπέρτο είναι προϊόν των Ακαδημιών της Ατλέτικο ωστόσο ουδέποτε δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην Ατλέτικο. Εφτιαξε το όνομά του στη Σαραγόσα, από εκεί τον αγόρασε η Μπενφίκα έναντι περίπου οκτώ εκατ. ευρώ κι εκεί επέστρεψε ένα χρόνο αργότερα όταν στη Λισαβόνα του χρέωσαν την απώλεια του πρωταθλήματος εξαιτίας των καθοριστικών του λαθών στο ντέρμπι τίτλου με την Πόρτο. Το περασμένο καλοκαίρι μετά τον υποβιβασμό της Σαραγόσα, τον αγόρασε η Ατλέτικο και τον έδωσε στον Ολυμπιακό, αφού εκείνη προτιμά έναν άλλο δανεικό, τον Βέλγο Τιμπό Κουρτουά.

Ο πρώτος σκόρερ

Κώστας Μήτρογλου

Διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του. Ο Μίτσελ τον καθιέρωσε στην κορυφή της επίθεσης χρησιμοποιώντας τον Σαβιόλα ως στήριγμά του και ο Ελληνας σέντερ φορ σκοράρει συνεχώς. Σε εννιά αγώνες πρωταθλήματος έχει σημειώσει 13 γκολ, είναι πρώτος στις τελικές προσπάθειες και δεύτερος σε ποσοστό ευστοχίας πίσω από τον Πορτογάλο αμυντικό «μπόμπερ» του ΠΑΟΚ, τον Μιγκέλ Βίτορ. Ο Μήτρογλου, μαζί με τον Ρομπέρτο, πιστώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας του Ολυμπιακού ως σήμερα.

Ο αθόρυβος

Νταβίντ Φουστέρ

Δεν βάζει τα γκολ του Μήτρογλου, δεν βγάζει τα γκολ του Ρομπέρτο, δεν έχει την αύρα σταρ του Σαβιόλα, μα στο τέλος της ημέρας αποτελεί το βαρόμετρο του Ολυμπιακού. Είναι ο πλέον αθόρυβος, αλλά κομβικός ποδοσφαιριστής για την συνολική αγωνιστική λειτουργία της ομάδας του Μίτσελ. Τρέχει πολύ, πασάρει καλά, διαβάζει το παιχνίδι κι ενίοτε πετυχαίνει κρίσιμα γκολ. Σε επτά αγώνες ο Φουστέρ έχει μοιράσει έξι ασίστ και σκόραρε μία.

Η μεταγραφή

Χαβιέ Σαβιόλα

Σε μια χρονιά όπου ο Ολυμπιακός στράφηκε κυρίως στη μεταγραφική αγορά της Γαλλίας, ο Αργεντινός σταρ που έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στα γήπεδα της Ισπανίας, ήταν η πλέον προβεβλημένη κίνηση της ομάδας.

Ο Σαβιόλα έχει πάρει από τον Μίτσελ ένα λίγο διαφορετικό ρόλο. Περισσότερο δημιουργικό, κάτι σαν δεκάρι, παρά εκτελεστικό, ωστόσο από τη στιγμή που ο χώρος δράσης του παραμένει κοντά στην αντίπαλη περιοχή έχει προλάβει να σημειώσει πέντε γκολ στο πρωτάθλημα και να μοιράσει μία ασίστ.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ