2013-11-12 19:27:12
Φωτογραφία για Θεοδώρα Τσάκρη
Ο σεβασμός στην γυναίκα κάνει τον κάθε άνδρα εκτός από γενναιόδωρο και κύριο. Του προσδίδει εκτός από κύρος και αίγλη Γράφει ο Γιώργος Πολίτης

Η Θεοδώρα Τζάκρη είναι όμορφη. Αυτός είναι σίγουρα ένας λόγος. Ο άλλος ο λόγος είναι πως εκτός από ομορφιά είχε και μούρη. Αυτό ήταν ένας περισσότερο προκλητικός λόγος. Ήταν σαν να λέμε εμείς οι γρήγοροι των αυτοκινήτων, να μας την ‘’βγει’’ πλαγιολισθαίνοντας με μηχανή R1 μια γκόμενα και να μας ρίξει στ’ αυτιά ή ‘’τσάγια’’ στην ομιλουμένη αργκό της κόντρας. (σ.σ. από το ιταλικό ciao)

Τρέλα; Τρέλα για όλους τους μη συνειδητοποιημένους και εισέτι ‘μικρούς’.

Έτυχε την μέρα εκείνη της σπουδαίας ψήφου να φοράει ταγιέρ. Θα μπορούσε να φοράει και παντελόνια. Θα της πήγαιναν. Προσωπική ίδια άποψη. Γιατί μην θαρρείτε πως τα παντελόνια πάνε σε όλους τους άντρες. Το πιάσατε το υπονοούμενο. Το πιάσατε είμαι σίγουρος πως το κάνατε.


Τώρα βεβαίως η πολιτική άποψη, έχει τον πρώτο λόγο και μέσω αυτής όταν τα επιχειρήματα και ο σεβασμός της άλλης άποψης και του δικαιώματος της σκέψης στερεύουν, τα σχόλια περνάνε και μέσα από το παντελόνι. Περνάνε, τι να κάνουμε. Πάντα υπήρχαν εκείνοι οι οποίοι δεν άντεχαν, εκείνο το μακρινό που δεν κατείχαν. Το πιάσατε κι αυτό το υπονοούμενο Το αήθες, είναι προνόμιο ή κατάντια, του σημερινού πολιτικού μας συστήματος. Έλκεται από το κάθε ψυχοσωματικό μαρτύριο, της κάθε προσκόλλησης στην κάθε ιδέα του κάθε ''μικρού'' ή ''ολίγου'' ανδρός. Στην κάθε ιδέα, επαναλαμβάνω, είτε λέγεται παράταξη, είτε σθεναρός φόβος απώλειας του θώκου, είτε σεξουαλικό απωθημένο, είτε αντροσύνη του τσέλιγκα, είτε κατ’ έξη βολή εκ του ασφαλούς.

Εάν βάσει κάποιου άγραφου νόμου ο ιταμός πολιτευτής υπόκειτο εις νόμιμον χειροδικίαν προς ικανοποίηση του προσβληθέντος, τότε ασφαλώς και θα υπολόγιζε αλλιώς τα λόγια του. Δεν έλεγε για παράδειγμα στον Παναγιώταρο τα αντίστοιχα της Θεοδώρας.

Και ποιος θα μιλούσε τότε για πολιτισμό και για ήθος; Ποιος θα ανέφερε λέξη για το επίπεδο του κοινοβουλευτισμού; Ποιος;

Τώρα ποιος συνάδελφος καταδίκασε την προστυχιά των λόγων του αξιοπρεπούς άντρα; Λίγοι φαντάζομαι και ο Ν. Χαντζηνικολάου. Οι υπόλοιποι μίλησαν χαμηλόφωνα εγκρίνοντας χαμογελαστά  τα 'περαιτέρω', σύμφωνα με τους υπόλοιπους άγραφους ανδρικούς νόμους. Με εννοείτε και πάλι να νομίσω.

Η κυρία Τσάκρη, έπραξε κατά το δοκούν.

Μήπως όφειλε να πράξει κατά το δοκούν των άλλων; Όποιοι και αν ήταν αυτοί; Η προστυχιά δεν μετέχει με τρόπο ευθύ στα πολιτικά, (ασφαλώς και μετέχει αλλά τρόπο πλάγιο) άρα κατ’ εμέ, πέραν των όποιων πολιτικών πεποιθήσεων του οποιοδήποτε, έπραξε αντικειμενικώς το ορθόν.

Λαθεμένοι και άξιοι ενός Σανέλ –ταγιέρ- και ίσως εσωρούχων δαντελωτών, κρίνονται όσοι εκπρόσωποι σοβαροί, κρατούν κομπολόι κεχριμπάρι βαρύ και επιθυμούν άλλα, πιστεύουν άλλα, διακηρύσσουν διάφορα -με την έννοια του αλλιώτικου-, και ψηφίζουν ότι τους διατάσσουν, χωρίς να έχουν το θάρρος της επιβολής της γνώμης τους. Ε…, όλοι αυτοί λοιπόν δεν αντέχουν γυναίκα και δη όμορφη, -είναι πολύ σημαντικό αυτό- να τους ρίχνει μια υπέροχη σβουριχτή καρπαζιά και να ξεμακραίνει με τέρμα τα γκάζια…

Λίγος σεβασμός απανταχού κύριοι, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, απεναντίας καταδεικνύει ήθος και αγωγή. Οι άντρες επιβάλλονται στις γυναίκες με την αξιοσύνη του μυαλού και των ιδεών τους, με την γενναιόδωρη συμπεριφορά τους και όχι με σχόλια άκρως προσβλητικά στα οποία μία κυρία -στην οποία και αρέσκεσθε-, δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να σας απαντήσει επί ίσοις όροις.

Ο τσέλιγκας φώναξε:

Άντρες προσοχή !

Όλοι μέσα στο μαντρί, τα παντελόνια κάτω, ο τρυφερός σας ψηλά. Ψηφίζουμε!

Ευελπιστώ δια πολλοστή, ως προς την εμπέδωσιν του προφανούς…

politisg.blogspot.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ