2013-11-14 12:58:04
Φωτογραφία για Δεκάδες ανασφάλιστα οχήματα στην Πάτρα
Εκαντοντάδες τα ανασφάλιστα ΙΧ γύρω μας, αν δεν είναι... το δικό μας. Τεράστιο το οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα. Ναρκοπέδιο οι δρόμοι της περιοχής, αφού ο ανασφάλιστος προφανώς θα τελεί και σε αδυναμία κάλυψης στοιχειδών υλικών απαιτήσεων. Ολα αυτά, βέβαια, είναι συνέπεια της κρίσης. Αλλά όταν ο κόσμος αφήνει τον εαυτό του χωρίς γιατρό, το ΙΧ θα κοιτάξει Περισσότερες από 200 παραβάσεις σε οδηγούς οχημάτων τα οποία ήταν ανασφάλιστα, έχει επιδώσει το τελευταίο δίμηνο η Τροχαία Πατρών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, πέραν των ποινικών συνεπειών σε βαθμό πταίσματος που επιβάλλονται στον οδηγό ο οποίος εντοπίζεται να οδηγεί χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο, βεβαιώνεται και διοικητικό πρόστιμο από 250 έως 1.000 ευρώ ανάλογα με το είδος του οχήματος, ενώ αφαιρούνται και τα στοιχεία κυκλοφορίας για 10 ημέρες, τα οποία αποδίδονται εφόσον εν τω μεταξύ το όχημα έχει ασφαλιστεί.


Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι σε περίπτωση εμπλοκής ανασφάλιστου οχήματος σε τροχαίο ατύχημα, ακόμα και υλικών ζημιών, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας του οδηγού του, αφαιρούνται επιτόπου τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος για δυο συνολικά έτη και τρία σε περίπτωση υποτροπής.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της προληπτικής δράση της, ενημερώνει και παρακαλεί τους πολίτες να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να εφοδιάζονται έγκαιρα με τα απαραίτητα έγγραφα οδήγησης και κυκλοφορίας ώστε να αποφεύγουν τις συνέπειες.

ΑΣΚΟΠΟΣ «ΘΟΡΥΒΟΣ»

Στο μεταξύ το υπουργείο Μεταφορών, σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «ανακριβή πληροφόρηση», με αφορμή τον «θόρυβο» και τα δημοσιεύματα σχετικά με την αποστολή ειδοποιητηρίων για πρόστιμα στα μη ελεγχθέντα από τα ΚΤΕΟ αυτοκίνητα.

Οπως επισημαίνει το υπουργείο Μεταφορών, το τελευταίο τετράμηνο, από το υπουργείο υπάρχει εντονότατο ενδιαφέρον να γίνει καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων από τα ΚΤΕΟ με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων μόνο για λόγους οδικής ασφάλειας και περιβαλλοντικούς λόγους. Τα ποσά των προστίμων που αναγράφονται σε δημοσιεύματα αφορούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο ΚΟΚ κατά τον έλεγχο των αυτοκινήτων στους δρόμους και σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με την πρόθεση του υπουργείου για την καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταφορών, αυτή τη στιγμή είναι ανέφικτη η αντιπαραβολή στοιχείων των ελέγχων με τα αντίστοιχα στοιχεία του μητρώου αυτοκινήτων. Μάλιστα επισημαίνουν ότι «δεν είναι καταγεγραμμένα τα οχήματα που πέρασαν ΚΤΕΟ το 2011 έως και τον Δεκέμβριο του 2012 στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν τα στοιχεία τους».

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ