2013-11-14 12:56:11
Φωτογραφία για ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ).
ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ. 279-ΕΙΔ-2658

Κάνιγγος 19, Τ.Κ. 10677 Αθήνα - Τηλ.: 210-3845732 Fax: 210-3834869

www.poseypika.gr e-mail: [email protected] 

Αθήνα, 14/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν τον αμετροεπή υπουργό υγείας για την αήθη δημόσια συμπεριφορά του μέσω των δηλώσεών του στους δημοσιογράφους, για τη δόξα που επιφυλάσσει στον εαυτό του έναντι της ιστορίας ως προς την πατρότητα της πρωτοβουλίας, να απολύσει γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Ως εντολοδόχος υπουργός όμως του Ελληνικού Κράτους και κατά συνέπεια φορέας των αξιών που οφείλει να αναγνωρίζει η οργανωμένη κοινωνία προς επιστήμονες που ασκούν το υπέρτατο ανθρωπιστικό λειτούργημα, όφειλε πρωτίστως να συμπεριφέρεται με την προσήκουσα αναγνώριση και σοβαρότητα, τουλάχιστον όσο διαρκέσει η υπουργική θητεία του, αλλά και να αναγνωρίζει ως εκπρόσωπος του Κράτους ότι οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ και νυν ΕΟΠΥΥ, επί χρόνια στήριξαν το σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.


Παρόλες τις τριτοκοσμικές συμβάσεις και την εργασιακή ομηρεία χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, τα πολυΪατρεία της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, στήριξαν τον πολίτη που δεν είχε δυνατότητα πρόσβασης σε πολυτελή ιατρεία.

Υπενθυμίζουμε στον υπουργό που διεκδικεί την απόλυτη δόξα των απολύσεων ότι οι χειρουργικές ειδικότητες έχουν δοκιμαστεί στον ιδιωτικό στίβο αφού η πλειονότητα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ χειρουργούσαν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Ζητάμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ώστε να δώσει την υπεύθυνη λύση που επιβάλλεται απέναντι στους 5.500 επιστήμονες στο χώρο της Πρωτοβάθμιας και στο σύνολο των ασφαλισμένων. 

Από την Εκτελεστική Γραμματεία

της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ .............................. Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ .......................... Χ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ