2013-11-15 05:25:07
Φωτογραφία για Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Eurobank
Την έναρξη των διαδικασιών για να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου περίπου 2 δισ. ευρώ, στον πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής για άμεση επιστροφή στον ιδιωτικό τομέα, ανακοίνωσε πριν από λίγο η διοίκηση της Eurobank.

«Η προτεινόμενη αύξηση αποτελεί ένα βήμα προς την περαιτέρω ενίσχυσης της κεφαλαιακής θέσης της Eurobank και ενισχύει τη δυνατότητα της τράπεζας να στηρίξει την ελληνική οικονομία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η αύξηση τοποθετείται χρονικά στις αρχές Ιανουαρίου καθώς πρέπει να προηγηθεί η επίσημη ανακοίνωση του πορίσματος της Blackrock, βάσει του οποίου θα προσδιορισθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας.

Ωστόσο, για να ξεκινήσει η διαδικασία της αύξησης η Eurobank έπρεπε να ανακοινώσει την απόφασή της προκειμένου να προχωρήσει επίσημα στην πρόσληψη των συμβούλων ιδιωτικοποίησης, που είναι: BalclaysBank, DeutscheBank και JPMorgan.

Επίσης, μετά την ανακοίνωση μπορεί να προχωρήσει και επισήμως η επαφή με τα ξένα funds, που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να μπουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank.

Η αύξηση θα απευθύνεται στο σύνολο των επενδυτών και πλέον δεν ισχύει ο όρος που είχε αρχικά τεθεί (σ.σ. από τον Τρόικα) βάσει του οποίου η πώληση ποσοστού έως και 25% θα έπρεπε να γίνει σε στρατηγικό επενδυτή. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ