2013-11-15 09:39:03
Φωτογραφία για ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...
Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα από τον τουρκικό στρατό. Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούν τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής, τονίζει σε δήλωσή του ο Έλληνας πρέσβης Βασίλης Παπαϊωάννου.

Απαιτείται από την Τουρκία να συμμορφωθεί με τις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις οποίες καταδικάζεται απερίφραστα η ανακήρυξη της αποσχιστικής οντότητας του ψευδοκράτους ως νομικά άκυρη, ζητείται η ανάκλησή της και καλούνται όλα τα κράτη να σεβαστούν την κυριαρχία, ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα και ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογραμμίζει ο κ. Παπαϊωάννου.

Επισημαίνει ακόμη ότι η συνέχιση της παράνομης κατοχής εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, των τουρκικών ενεργειών για αναβάθμιση του ψευδοκράτους, καθώς και η αδιάκοπη ρητορική του σημερινού ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, περί ύπαρξης «δύο κρατών» και «δύο λαών» στην Κύπρο, καταδεικνύουν με σαφήνεια ότι η τουρκική πλευρά, οφείλει να αποδείξει, με πράξεις στη διεθνή κοινότητα ότι στόχος της δεν είναι η παγίωση της απαράδεκτης και παράνομης διχοτόμησης της Κύπρου, αλλά η επανένωση της σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, με μία κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς στρατό κατοχής και χωρίς παρωχημένες εγγυήσεις, καταλήγει ο πρεσβευτής της Ελλάδος.

«Οδεύουμε προς το τέλος», λέει ο γιατρός του Γλαύκου Κληρίδη

«Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς το τέλος», δήλωσε σήμερα το πρωί για την κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, ο προσωπικός του γιατρός Ιωσήφ Κάσιος
. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν σημάδια ελπίδας ότι θα αναστραφεί η κακή κατάσταση.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Κάσιος ανέφερε ότι ο Γλαύκος Κληρίδης δεν υποστηρίζεται μηχανικά. Σεβόμενοι την ηλικία του, είπε, και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, τού χορηγούμε τη δέουσα αγωγή και κρατούμε, όσο μπορούμε, ζωτικές λειτουργίες εν ενεργεία. Ανέφερε ακόμη ότι ο Γλαύκος Κληρίδης πέρασε ήρεμη νύχτα.

Χθες ο κ. Κάσιος είχε δηλώσει πως ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει πέσει σε κώμα και η κατάστασή του «είναι μη αναστρέψιμη».

Συνεχής ενημέρωση Ν. Αναστασιάδη

Για την κατάσταση της υγείας του Γλαύκου Κληρίδη ενημερώνεται συνεχώς ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, που βρίσκεται στη Σρι Λάνκα για τη Σύνοδο της Κοινοπολιτείας. Ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος είναι πολιτικό παιδί του κ. Κληρίδη, έχει επικοινωνήσει αρκετές φορές με την κλινική και τους γιατρούς.

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ