2013-11-15 23:21:19
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: αρχές Δεκεμβρίου τελειώνει η αξιολόγηση και έρχονται οι απολύσεις
Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει καταλήξει η Επιτροπή Αξιολόγησης τόσο για τον χαρακτήρα του ΕΟΠΥΥ, όσο και για τις απολύσεις των γιατρών του Οργανισμού αλλά και το μέλλον των δομών και Κέντρων Υγείας που περνούν οριστικά στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Αυτό προέκυψε από την σημερινή πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Αξιολόγησης στο υπουργείο Υγείας.

Τα μέλη της Επιτροπής, θα πρέπει να έχουν καταλήξει το αργότερο σε δύο με τρεις εβδομάδες καθώς η εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για τον ΕΟΠΥΥ, είναι σαφής: ο ΕΟΠΥΥ να γίνει αγοραστής υπηρεσιών υγείας, αφήνοντας για πάντα πίσω του τον ρόλο του παρόχου.

Βεβαίως στην πρόταση αυτή, διαφωνεί ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, ο οποίος πολλές φορές έχει ταχθεί υπέρου διττού ρόλου του Οργανισμού καθώς δημιουργεί διαφάνεια και ισορροπία στις σχέσεις μεταξύ ασφάλισης και παρόχων υγείας.


Η επιτροπή Αξιολόγησης θα πρέπει να καταλήξει επίσης και για τις περιβόητες απολύσεις ή μετακινήσεις των γιατρών του Οργανισμού. Να σημειώσουμε την αναφορά του υπουργού Υγείας πριν από μερικές ημέρες, ότι διαθέτουμε πολλούς χειρουργούς στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οι οποίοι δεν έχουν ποτέ χειρουργήσει, γεγονός βέβαια που προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης- Βορείου Ελλάδος, ο οποίος θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 1.100 - 1.200 γιατροί του ΕΟΠΥΥ, με ειδικότητες οι οποίες δεν αντιστοιχούν στην ΠΦΥ θα απολυθούν, ενώ 2.000 - 2.500 γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ θα τεθούν άμεσα σε διαδικασία διαθεσιμότητας – κινητικότητας.

http://www.onmed.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έκανε το 3-1 η Εθνική μας
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έκανε το 3-1 η Εθνική μας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ