2013-11-17 16:05:48
Φωτογραφία για Βρετανία: σκληραίνει ο νόμος για τους γιατρούς
ONMED. 

Ποινικά θα διώκονται πλέον στην Βρετανία όσοι γιατροί και νοσηλευτές κρίνονται ένοχοι για πράξεις εσκεμμένης αμέλειας.

Το κυβερνητικό σχέδιο μάλιστα προβλέπει ποινές φυλάκισης μέχρι και πέντε χρόνια σε περιπτώσεις που διαπιστωθεί σοβαρή ιατρική αμέλεια.

Η σκληρή προειδοποίηση ωστόσο του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον – δεν μπορεί η έλλειψη φροντίδας να μένει ατιμώρητη- και η μεταρρύθμιση η οποία αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα, έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στο σύστημα, οι οποίοι κάνουν λόγο για εκφοβισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας το λεγόμενο NHS αποτελεί μία «βαριά βιομηχανία» δημοσίου η οποία απασχολεί 1,7 εκατ. εργαζομένους. 

Το συγκεκριμένο ποινικό μέτρο, εντάσσεται σε μια εκτεταμένη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας της κυβέρνησης η οποία επιθυμεί να πατάξει πολλά σκάνδαλα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα με πρωταγωνιστές τον ιατρικό κλάδο.


Το πιο χαρακτηριστικό ήταν αυτό του δημόσιου νοσοκομείου του Στάφορντ, στην κεντρική Αγγλία, όπου υπολογίζεται σε 1.200 ο μέγιστος αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν εξαιτίας κακομεταχείρισης από το 2005 ως το 2009.

Σύμφωνα με την έκθεση μιας δημόσιας ερευνητικής επιτροπής που δόθηκε στη δημοσιότητα το Φεβρουάριο, οι ασθενείς, συχνά ηλικιωμένοι, υποχρεώνονταν να μένουν επί ώρες μέσα στα περιττώματά τους. Δεν ήταν επίσης λίγες οι φορές που οι νοσηλευτές άφηναν ασθενείς χωρίς τροφή και νερό.

Ωστόσο ουδεμία δίωξη ασκήθηκε μετά τις αποκαλύψεις αυτές.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ