2013-11-19 09:40:26
Φωτογραφία για Η Κύπρος αποχαιρετά τον Γλαύκο Κληρίδη... !!!
Το «τελευταίο αντίο» στον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, θα πουν σήμερα οι Κύπριοι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 11 το πρωί στον ιερό ναό της του θεού Σοφίας στο Στρόβολο και στη συνέχεια θα γίνει η ταφή στον οικογενειακό τάφο, στο κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία, δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου, ο οποίος θα πλαισιωθεί από μέλη της Ιεράς Συνόδου, ενώ τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Στην κηδεία θα παραστούν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.


Πριν από την κηδεία και συγκεκριμένα στις 10 το πρωί ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια θα υπογράψει το Βιβλίο Συλλυπητηρίων που έχει ανοιχθεί για τον Γλαύκο Κληρίδη.

Το «παρών» στην κηδεία θα δώσουν επίσης ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και ο υπουργός Εξωτερικών, Ίβαν Μάρκιτς, ο υπουργός Τουρισμού, Ούζι Λαντάου. Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα εκπροσωπήσει ο εκπρόσωπος Τύπου, Κώστας Σασματζόγλου.

Χιλιάδες προσκύνησαν τη σορό

Χθες χιλιάδες άνθρωποι προσκύνησαν τη σορό του Γλαύκου Κληρίδη, που έχει εκτεθεί από χθες σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ στο ηλεκτρονικό Βιβλίο Συλλυπητηρίων, που άνοιξε το «Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης» καταγράφηκαν 15 χιλιάδες μηνύματα.

Δημόσια αργία

Η σημερινή ημέρα έχει κηρυχθεί ως δημόσια αργία, και για το λόγο αυτό δεν θα λειτουργήσει ο δημόσιος και ημικρατικός τομέας και η τοπική αυτοδιοίκηση. Κλειστό θα παραμείνει και το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ενώ ο τραπεζικός τομέας θα λειτουργήσει κανονικά...

naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ