2013-11-19 21:50:13
Φωτογραφία για Ηλεία: Ισχυρές καταιγίδες τις βραδινές ώρες της Τρίτης
Βαρομετρικό χαμηλό στη κεντρική Μεσόγειο με κέντρο 990hPa δυτικά της Σαρδηνίας κινείται ανατολικά με μέτωπα κακοκαιρίας. Προκαλεί σφοδρές βροχοπτώσεις στην γειτονική Ιταλία, στην Σαρδηνία τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και τεράστιες καταστροφές έχουν προκληθεί σε σπίτια και υποδομές.

Από τις επόμενες ώρες η ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει και την περιοχή μας με το μέτωπο της κακοκαιρίας να βρίσκεται ήδη ανοιχτά του Ιονίου, όπως φαίνεται και στην δορυφορική φωτογραφία, το οποίο αναμένεται να μας επηρεάσει τις βραδινές ώρες της Τρίτης. Οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι ισχυρές, συνοδευόμενες από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ραγδαίες βροχοπτώσεις και ριπαίους ανέμους.

Σε περίοδο διαδοχικών ατμοσφαιρικών διαταραχών μπαίνει η χώρα μας από απόψε και για μια τουλάχιστον εβδομάδα. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία τα σοβαρότερα κύματα αναμένονται: βράδυ Πέμπτης 21/11 και το διήμερο Κυριακή 24/11 - Δευτέρα 25/11.

Νεότερα και αναλυτικά στις τακτικές και έκτακτες προγνώσεις καιρού στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 470 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.

Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ