2013-11-20 17:02:07
Φωτογραφία για Είχαν «ρημάξει» μετασχηματιστές σε όλη την Κ. Μακεδονία. Αφαίρεσαν 4 τόνους χαλκού!
Τέσσερις τόνους χαλκού κατόρθωσαν να αφαιρέσουν τα μέλη σπείρας από μετασχηματιστές και καλώδια, τα οποία αφαιρούσαν από αγροτικές περιοχές σε ολόκληρη την Κεμντρική Μακεδονία ζημιώνοντας τη... Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. κατά 246.000 ευρώ! .

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν 41 περιπτώσεις κλοπών και δύο απόπειρες, ενώ συνελήφθησαν τρία άτομα, ηλικίας 32, 37 και 38 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», των «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών», των «διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς» και της «παρακώλησης της λειτουργίας άλλων κοινωφελών εγκαταστάσεων». Επίσης, για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ένας 17χρονος και ένας υπήκοος Αλβανίας.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές η συγκεκριμένη ομάδα δρούσε τουλάχιστν από τις αρχές του 2013 και φέρεται να έχει «χτυπήσει» σε αγροτικές περιοχές των Ευζώνων, της Γουμένισσας και του Πολυκάστρου Κιλκίς, των Γιαννιτσών και της Σκύδρας Πέλλας, του Αιγινίου Πιερίας, της Αλεξάνδρειας και του Πλατέος Ημαθίας, καθώς και των Κουφαλίων και του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης. Οπως έγινε γνωστό, χτες το πρωί οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες πήγαν σε αγροτική περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς και με τη χρήση σκοινιών κατέβασαν από στύλο της Δ.Ε.Η. έναν μετασχηματιστή, από τον οποίο αφαίρεσαν τα καλώδια χαλκού.


Ωστόσο, την ώρα εκείνη από το σημείο περνούσε περιπολία της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, με αποτέλεσμα να τραπούν αμέσως σε φυγή. Τελικά, μετά από αναζητήσεις συνελήφθησαν δύο άτομα, ο 37χρονος και ο 38χρονος, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας μετασχηματιστής και καλώδια χαλκού, ένας σάκος με διαρρηκτικά εργαλεία, ένα σκοινί και τρία αυτοσχέδια κοντάρια αλουμινίου που χρησίμευαν στην αφαίρεση των ασφαλειών από τους μετασχηματιστές. Επίσης, λίγο αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 32χρονος συνεργός τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας κατά τη διάρκεια της ημέρας εντόπιζαν πυλώνες της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. σε αγροτικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και το βράδυ επέστρεφαν στα σημεία που είχαν βάλει στο στόχαστρο τους, προκειμένου να αφαιρέσουν από το εσωτερικό τους το χαλκό. Επίσης, αφαιρούσαν και καλώδια χαλκού, έκαιγαν τα πλαστικά τους μέρη και στη συνέχεια πουλούσαν τις ποσότητες χαλκού σε έναν υπήκοο Αλβανίας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ