2013-11-24 07:27:05
Φωτογραφία για Στη γενέτειρα του Ποντίφικα
Ο νέος Πάπας Φραγκίσκος ο Α’ ορκίστηκε στη Ρώμη με όλες τις τιμές, με το πλήθος να παραληρεί, καθώς είναι ήδη γνωστός ως ο Πάπας των φτωχών.

Το γεγονός ότι κατάγεται από την Αργεντινή έχει ωθήσει τους συμπατριώτες του στο συμπέρασμα ότι η χώρα τους και συγκεκριμένα τα μέρη όπου μεγάλωσε θα γίνουν τουριστικά αξιοθέατα.

Ας περιηγηθούμε λοιπόν στα μέρη που έζησε και που σίγουρα μετά την ενθρόνιση του θεωρούνται σημαντικά για τους τουρίστες που θα τα επισκεφτούν. Ήδη μάλιστα πολλές τοπικές επιχειρήσεις προσπαθούν να συνδέσουν τη διαφήμιση για το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων με την πατρίδα του Ποντίφικα.

Η πόλη που γεννήθηκε

Η γενέτειρα του, Las Flores, βρίσκεται στο τέλος της γραμμής Α του υπόγειου σιδηροδρόμου. Όπως πολλοί κάτοικοι της περιοχής και ο ίδιος υποστήριζε από μικρός την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα San Lorenzo de Almagro, της οποίας το παρατσούκλι είναι «Οι Άγιοι». Το γήπεδο, El Nuevo gasometro, είναι ακριβώς στη γωνία του σπιτιού του ιερέα και σίγουρα κάποιοι θα θελήσουν να το επισκεφτούν. Η γραμμή Α του σιδηροδρόμου αναμένεται να επεκταθεί και ο νέος σταθμός θα ονομαστεί San José de Flores, αφού εκεί βρίσκεται η ομώνυμη εκκλησία. Πολλοί είναι αυτοί όμως που ήδη δίνουν στο νέο σταθμό το όνομα του καινούριου Πάπα.


Ο νέος Ποντίφικας σπούδασε στη σχολή Inmaculada Concepción seminary στη Villa Devoto, ένα προάστιο στα δυτικά του Μπουένος Άιρες. Η περιοχή είναι γνωστή στους ντόπιους για την φυλακή που υπάρχει εκεί, όμως αποτελεί μια ευχάριστη καταπράσινη κατοικημένη περιοχή και φιλοξενεί μια από τις πιο γνωστές καφετέριες της πόλης, το Café de García. Αν όμως θέλετε πραγματικά να επισκεφθείτε ένα μέρος που συνδέεται με τον Πάπα Φραγκίσκο τον Α’ πρέπει να πάτε στην εκκλησία του San Cayetano στην περιοχή Liniers στις παρυφές του Μπουένος Άιρες. Ο προστάτης Άγιος της εκκλησίας είναι ο Άγιος Φραγκίσκος της Αργιεντίνης και προσελκύει ήδη κάθε χρόνο εκατοντάδες πιστούς. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ